Cel mai scump film, Avatar, a umplut multiplexurile clujene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scenă din filmul Avatar
Scenă din filmul Avatar

„Avatar“, Filmul pentru care James Cameron, creatorul filmului „Titanic“, a muncit 15 ani, a costat, conform unor estimări, 500 de milioane de dolari Spectatorii clujeni care au vizionat, aseară, „Avatar“ au fost impresionaţi de unul dintre cele mai aşteptate filme ale anului. 

Clujenii au mai găsit, ieri, la o zi după premiera naţională, cu greu bilete la cel mai nou film marca James Cameron, aşteptat cu nerăbdare de sute de mii de cinefili din lumea întreagă. Majoritatea biletelor au fost rezervate cu câteva zile înainte. „Cu greu am mai găsit locuri şi alea în primele rânduri, dar mă bucur că am reuşit să vin astăzi. Am tot auzit de el şi am văzut pe internet toate prezentările“, ne-a spus Bogdan Pintea, un clujean în vârstă de 27 de ani, care tocmai intra în sala de cinema de la Odeon.

Sălile celor două multimplexuri, Odeon şi Cinema City, au fost arhipline la toate spectacolele. Cele două ore şi 40 de minute ale filmului i-au ţinut lipiţi de scaune pe spectaroii clujenii. „Pe moment mi se pare cel mai bun film pe care l-am văzut. Totul arată atât de real şi povestea te captivează. Nici nu mi-am dat seama că au trecut aproape trei ore“, ne-a spus Florina Stoica (24 de ani) la ieşirea din Odeon .

Apărut la 12 ani după „Titanic“ - ultimul film scris, produs şi regizat de James Cameron pentru marile ecrane, „Avatar“, poate fi văzut exclusiv în format 3D. Preţul unui bilet variază, la ambele multiplexuri din Cluj, de la 15 lei, în timpul zilei, la 21 de lei, la sfrâşitul săptămânii sau seara.

Cel mai scump film al tuturot timpurilor

James Cameron a muncit 15 ani să lanseze filmul aşteptând tehnologia care să se ridice la nivelul imaginaţiei sale. Astfel, Avatar este unul dintre cele mai scumpe filme ale tuturor timpurilor. Casa de producţia nu a anunţat costul total. Dacă iniţial se estimau costuri de 230 de milioane de dolari, conform „New York Times“,  după ce se va trage linie, suma ar putea urca la 500 de milioane de dolari. Potrivit siteului de specialitate Internet Movie Database (IMDB) cele mai scumpe filme sunt „Piraţii din Caraibe: La capătul lumii" - 300 de milioane de dolari, Spider-Man 3 - 258 de milioane dolari şi Titanic- 200 de milioane de dolari.

Între basm şi science fiction

Filmul prezintă povestea lui Jack, un veteran de război imobilizat într-un scaun cu rotile care alege să meargă în misiune pe o colonie umană dintr-o planetă îndepărtată Pandora. Scopul acestei baze este de a extrage şi de a folosi cât mai multe dintre resursele minerale foarte numeroase ale planetei. Locuitorii planetei, fiinţe asemănătoare cu oamenii, au o legătură strânsă cu natura.

Aceştia sunt studiaţi de aproape de către o echipă din care face parte şi Jack şi care trebuie să găsească „o soluţie diplomatică“ pentru ca unul dintre clanurile de Na’vi să-şi părăsească „casa“ sub care se ascunde comoara de minerale vânată de pământeni. Jack şi echipa cu care este trimis în misiune beneficiază de tehnologia dezvoltată de oameni cu care pot sa posede corpurile băştinaşilor  şi să le folosească drept avataruri. În final, Jake ajunge să lupte împotriva oamenilor.

Program la cinematografe

Diseară
Cinema City: 19.00; 20.10, 22.10
Cinema Odeon: 18.00; 19.45; 21.00; 23.00; 00.00

Duminică
Cinema City: 12.40; 13.50; 15.50; 17.00; 19.00; 20.10; 22.10
Cinema Odeon: 13.15; 14.45; 16.30; 18.00; 19.45; 21. 00; 23.00

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite