Cel mai mare târg de turism din Ardeal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clujenii s-au interesat, în prima zi a târgului de turism, de cele mai ieftine oferte din perioada sărbătorilor de iarnă.
Clujenii s-au interesat, în prima zi a târgului de turism, de cele mai ieftine oferte din perioada sărbătorilor de iarnă.

Peste 40 de companii de turism din ţară şi din străinătate sunt prezente la cea de-a treia ediţie a târgului „Touristica". De azi şi până duminică, clujenii care nu şi-au făcut încă planuri de vacanţă pentru sărbătorile de iarnă pot alege din ofertele expozanţilor de la târgul din Polus Center.

Deschiderea oficială a târgului a avut loc astăzi, la ora 11.00, în incinta Polus Center. „Am adus multe noutăţi faţă de ediţiile precedente.  Destinaţii noi, mai ales pentru iubitorii de schi. În premieră, am introdus în ofertă destinaţii cum ar fi Ucraina, Italia şi Franţa, pentru amatorii sporturilor de iarnă. Pe lângă asta, preţurile sejururilor sunt şi ele de criză, dar avem oferte atractive şi pentru pretenţioşi", a spus Crina Doda, reprezentant Libero Media - organizatorul evenimentului.

Afluenţă de oferte din Ungaria

La târg expun peste 10 companii turistice din Ungaria. „Pentru noi, turiştii români sunt foarte importanţi, mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă, când cei din alte ţări renunţă să-şi petreacă vacanţa în Ungaria, din cauza distanţei", a explicat Levay Eniko, referent pe probleme de turism din cadrul Primăriei oraşului Hajduszoboszlo, Ungaria. „Organizăm şi o tombolă pentru participanţi. La finele celor trei zile de târg, vom extrage două persoane care vor petrece un mini-sejur de trei zile la hotelul nostru din Cegled. Peste 30% dintre turiştii care aleg ca destinaţie de vacanţă Ungaria sunt români, încercăm să atragem cât mai mulţi", a explicat Kerekes Gabor, director Best Western Hotel din Cegled, Ungaria.

Sejururi pentru toate buzunarele

„Ne merge din ce în ce mai greu. Din păcate, nu ne mai permitem concedii, cu toate că ne dorim asta. Acum, am găsit ceva de nerefuzat, chiar dacă e în extrasezon, respectiv în martie", spune Marcel Dămăncuşan, de 37 de ani, din Cluj-Napoca. Acesta a optat pentru un pachet promoţional în Slovacia, în luna martie. „Şapte nopţi de cazare, într-o staţiune unde se poate schia, în Slovacia, costă 65 de euro de persoană. Atâta ne permitem şi noi, după ce am lucrat din greu un an întreg", a spus bărbatul.

Străjeri la poarta cetăţii

Standul amenajat de primăria oraşului Râşnov a atras vizitatorii ca un magnet. „Nu ai cum trece fără să te opreşti la poarta Cetăţii. Mi-au plăcut străjerii costumaţi în îmbrăcăminte de epocă şi felul în care ne-au atras. S-ar putea ca sărbătorile de iarnă de anul acesta să ni le petrecem acolo, chiar dacă preţurile sunt destul de piperate", a spus Mariana Kovacs, o clujeancă de 41 de ani.

Târgul de turism poate fi vizitat până duminică, zilnic, între orele 10.00 şi 22.00. „Touristica" este organizat de Libero Media, în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) şi Primăria Cluj-Napoca.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite