Cel mai mare spital din Cluj a obţinut o finanţare de 50 de milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj a obţinut două finanţări europene de peste 50 de milioane de lei, pentru înfiinţarea unui centru clinico-imagistic şi realizarea unui sistem spitalicesc informatic şi informaţional integrat.

Ambele proiecte sunt finanţate prin Programul Operaţional Sectorial de Creştere a Competitivităţii Economice (POS-CCE) al Uniunii Europene, potrivit unui comunicat al Consiliului Judeţean Cluj.

Cele două finanţări europene sunt pentru înfiinţarea unui centru clinico-imagistic (IMOGEN) şi realizarea şi implementarea unui sistem spitalicesc informatic şi informaţional integrat. Primul proiect are o valoare de 48,3 milioane de lei, iar cel de-al doilea de 5,3 milioane de lei.

Proiectul privind „Centrul de studii avansate, fundamentale şi clinico-imagistice (IMOGEN)“ prevede dezvoltarea infrastructurii de laboratoare şi centre de cercetare şi a unor activităţi noi de cercetare în domeniul aplicaţiilor multiple interdisciplinare ale imagisticii medicale şi ale medicinii genomice, în vederea racordării spitalului clujean la reţeaua europeană de profil. Perioada de implementare a proiectului este de 36 de luni.

Celălalt proiect vizează realizarea unui sistem informaţional şi informatic integrat în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, care este cea mai mare unitate sanitară cu paturi din România, unitate construită în sistem pavilionar. Perioada de implementare este de 24 de luni.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite