Niciunul dintre cei şase poliţişti reţinuţi pentru mită nu a primit mandat de arestare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei șase polițiști clujeni reținuți, miercuri, pentru luare de mită în formă continuată au fost aduși, miercuri seară, în fața instanței, cu propunere de arestare preventivă. Niciunul nu a primit mandat de arestare preventivă.

UPDATE ora 8.00, 15 martie

Şedinţă maraton la Tribunalul Cluj, în care cei şase poliţişti reţinuţi pentru luare de mită au fost prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă. Aceştia au fost duşi în sala de judecată miercuri, la ora 19.00, iar soluţia a fost pronunţată la ora 3 dimineaţa. Potrivit unuia dintre apărătorii poliţiştilor, niciunul nu a primit mandat de arestare preventivă. „Soluţia s-a dat la 3 dimineaţă. Nu ştim încă dacă s-au luat alte măsuri împotriva lor, dar niciunul nu a primit mandat de arestare preventivă“, a confirmat avocatul Steluţa Cătăniciu.

Decizia instanţei poate fi atacată cu recurs de către procurori, în termen de 24 de ore de la pronunţare.

UPDATE ora 20.20 
Fiecare dintre cei șase polițiști este audiat separat de către judecătorul Tribunalului Cluj. Potrivit unor surse apropiate anchetei, polițiștii se aflau în vizorul DGA încă de la finele anului 2010, iar din octombrie 2011 existau și mandate de interceptare. Pe ușa mașinii de Poliție fusese instalată chiar și o cameră video, însă, susțin apărătorii polițiștilor, imaginile interceptate nu sunt deloc concludente. Faptele care, în opinia procurorilor, îi incriminează pe polițiștii cercetați pentru luare de mită și complicitate la luare de mită datează din 11 ianuarie 2012.

Procurorii au percheziţionat miercuri dimineaţă casele a opt poliţişti din Cluj, suspectaţi că luau mită de la şoferi pentru modificarea datelor radar. Şase din cei opt poliţişti au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi au fost prezentați, miercuri seară, instanţei cu propunere de arestare preventivă. Ceilalți doi sunt cercetați în stare de libertate pentru complicitate la luare de mită.

Polițiștii suspectați de luare de mită se pare că primeau 40 - 50 de euro pentru modificarea înregistrărilor radar ale șoferilor care depășeau viteza legală. Mai mulți șoferi au depus plângeri cu privire la practica celor opt polițiști.

Cei șase polițiști reținuți sunt: Dan Alb, Ioan Mureșan, Radu Mureșan, Cătălin Lupaș, Adrian Sucală, Victor Soran. Sergiu Todoruț și Tudor Mânzat sunt cercetați în stare de libertate.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite