Cei peste 800 de concediaţi ai Bechtel au fost „amânaţi“ în instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procesul în care Sindicatul Transilvania şi Cartel Alfa Cluj au cerut în instanţă suspendarea procedurii de concediere colectivă a peste opt sute de angajaţi ai companiei Bechtel a fost amânat, azi, de Tribunalul Cluj.

Avocaţii companiei americane Bechtel au invocat în instanţă mai multe excepţii, dar au cerut şi clarificarea situaţiei Cartel Alfa în proces, respectiv dacă sindicatul este reprezentant sau reclamant în cauză. Avocatul Bechtel, Radu Damaschin, a declarat la ieşirea din sala de judecată că demersul judiciar al sindicatului a fost pornit greşit.

"Apreciem că aces demers judiciar a fost pornit incorect, alta era calea de urmat. Sindicatul a acţionat în calitate de reprezentant al angajaţilor Bechtel, însă nu există nicio dovadă că există consimţământul tuturor angajaţilor pentru acest demers judiciar”, a spus Damaschin.

Juristul Cartel Alfa, Mihaela Coţa, a declarat, la rândul său, că excepţia invocată de angajatorul american va fi respinsă, aceasta fiind doar o strategie de amânare a judecării cauzei. “Este absolut obiectivă prezenţa noastră în aceasta cauză. Sindicatul Transilvania, al muncitorilor Bechtel, este afliliat la Cartel Alfa, iar în legătură cu lipsa calităţii procesuale, totul a pornit de la o confuzie. Cei de la Bechtel cred că noi am introdus acţiunea în numele membrilor de sindicat, însă este vorba despre un drept al sindicatului de a fi consultat şi informat cu privire la aspectele legate de dreptul muncii”, a declarat Mihaela Coţa.

Mihai Lup, liderul Sindicatului Trasilvania, a spus că efectul amânării va fi că muncitorii vor pleca acsă de marţi, 1 martie, în condiţiile în care în această dată este finalizată procedura de concediere colectivă.

"Să fie bine înţeles, Bechtel a tergiversat discuţiile cu sindicaliştii încă din prima zi, a mimat discuţiile. A spus «nu mai avem bani, îi dăm pe toţi afară că noi suntem Bechtel şi aşa vrem noi». Am cerut documente care să demonstreze că este aşa cum spun dânşii, nu le-am primit”, a declarat Lup. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru 28 martie.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite