Cei mai buni arhitecţi din Transilvania, premiaţi la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mănăstirea Franciscană
Mănăstirea Franciscană

Cele mai reuşite proiecte realizate în ultimii doi ani de arhitecţii din judeţele Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Sălaj vor fi expuse şi premiate în aceste zile la Cluj-Napoca, în cadrul evenimentului intitulat „Premiile OART 2011".

Lucrările participante sunt expuse în Mănăstirea Franciscană (fostul Liceu de Muzică) din Piaţa Muzeului. Expoziţia va putea fi vizitată până în 16 decembrie.

Premiile, în valoare de 18.000 de lei (3.000 de lei pentru fiecare secţiune), se vor acorda pentru cele şase secţiuni înscrise în concurs: Arhitectură sub 1.000 de metri pătraţi, Arhitectură peste 1.000 de metri pătraţi, Spaţii publice şi amenajări peisagere, Urbanism, Arhitectură de interior, respectiv Restaurare, reabilitare, reconversii.

Există, însă, şi o secţiune în afara concursului, destinată lucrărilor neexecutate, secţiune la care s-au înscris 23 de proiecte. Un alt premiu este cel al publicului, acordat pe baza votului vizitatorilor expoziţiei. De asemenea, există şi o sectiune-expoziţie de Proiecte culturale, care nu participă în concurs.

Un important premiu, Opera Omnia, se acordă arhitectului Vasile Mitrea. Premiat pentru întreaga activitate de Academia Română, în 2010, arhitectul Vasile Mitrea este semnatarul unor proiecte de referinţă precum clădirea Palatului Telefoanelor din Parcul „I.L. Caragiale" sau clădirea Centrului de Diagnostic şi Tratament din Cluj-Napoca. De asemenea, începând cu anii '60, Mitrea a conceput proiectele de urbanism care au pus baza cartierelor clujene Grigorescu şi, ulterior, Gheorghieni. Vasile Mitrea a deţinut funcţia de preşedinte al OART începând cu 2001, anul înfiinţării filialei.

Gala de premiere a celor mai bune proiecte participante la expoziţia-concurs va avea loc sâmbătă, de la ora 18.00, la Casa Matei.

Evenimentul este organizat de Ordinul Arhitecţilor din România - Filiala Transilvania (OART).

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite