Cluj: „Ceferiştii” se vor odihni două zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CFR a câştigat aseară partida disputată în compania formaţiei Gaz Metan Mediaş, din cadrul etapei a 5-a a primei ligi. Ca răsplată pentru victoria cu 2-0, antrenorul Toni Conceicao a decis să îi lase liberi pe elevii săi atât astăzi, cât şi mâine

„Vişiniii” au început bine noua ediţie de campionat şi au reuşit să se califice în grupele Europa League, după o dublă manşă dificilă cu bosniacii de la FK Sarajevo. În urma primelor trei etape scurse, echipa lui Conceicao avea 7 puncte în clasament şi se instala pe prima treaptă a podiumului, dar apoi a venit şi prima înfrângere, din Ştefan cel Mare, cu Dinamo.

Echipa şi-a revenit extrem de repede, reuşind o victorie în returul cu Sarajevo, care i-a asigurat calificarea în grupele celei de-a doua competiţii fotbalistice a Europei. Apoi, aseară, pe fondul unui joc bun, Traore şi Mara au adus şi victoria din campionat, în faţa Gazului Metan din Mediaş, echipă cunoscută pentru apetitul ofensiv pe care l-a implementat Cristian Pustai.

Conceicao îşi consolidează postul

Reconfirmat la începutul acestui sezon, Toni Conceicao a intrat în graţiile conducerii din Gruia în urma rezultatelor bune obţinute cu formaţia vişinie. Totuşi, preşedintele Iuliu Mureşan l-a înţepat puţin pe tehnicianul portughez aseară, la finalul partidei: „Echipa mi-a dat din nou emoţii. Nu ştiu de ce, dar aşa s-a întâmplat la jocurile din ultima perioadă. Trebuie să recunoaştem, însă, că Mediaşul este o echipă bună şi tot timpul ne-a fost greu cu ei”, a declarat şeful CFR-ului.

La rândul său, Conceicao şi-a criticat elevii pentru atitudinea de la începutul partidelor. „Am început timid jocul, aşa cum am făcut şi cu Sarajevo, dar bine că ne-am revenit în partea a doua. Jucătorii trebuie să fie conştienţi că suntem nevoiţi să câştigăm toate meciurile, atât cele din deplasare cât şi cele de acasă, pentru că ne luptăm la titlu”.

Apoi, acesta a decis să le lase elevilor săi două zile libere, considerând că aceştia sunt obosiţi după ce în ultima perioadă au jucat două meciuri pe săptămână. Cum campionatul este întrerupt până în data de 12 septembrie din cauza partidelor echipei naţionale, care va întâlni Franţa şi Austria în preliminariile Campionatului Mondial de anul viitor, clujenii vor avea două sptămâni pentru a pregăti partida din deplasare, cu Pandurii Târgu-Jiu. 

Rezultate bune

Adversarele CFR-ului din grupa K a Europa League au obţinut rezultate bune în competiţia internă. PSV Eindhoven, cea mai titrată echipă din grupă şi în acelaşi timp cel mai dificil adversar al elevilor lui Conceicao, a învins la Groningen, scor 2-0, în timp ce FC Copenhaga, pe care CFR o va întâlni în prima partidă, a remizat pe teren propriu, scor 1-1, în derbyul cu Brondby. Al treilea adversar, Sparta Praga, va întâlni în această seară, de la ora 18.30, pe Sigma Olomuc, în deplasare.

 „Am intrat timid în joc, dar mă bucur că am revenit în partea a doua. Jucătorii trebuie să înţeleagă că suntem nevoiţi să câştigăm tot”
Toni Conceicao, antrenor CFR


 „Jumătate a fost golul meu, iar cealaltă i-a aparţinut lui Traore. Oricum, cel mai mult contează cum a jucat echipa în ansamblu”

Juan Culio, mijlocaş CFR


 „Îi dedicăm această victorie lui Hugo Alcantara şi îi transmitem să se întoarcă printre noi cât mai repede”
Bogdan Mara, mijlocaş CFR


„Echipa mi-a dat emoţii, la fel cum ne-a obişnuit în ultima perioadă, dar mă bucur că am câştigat”
Iuliu Mureşan, preşedinte CFR



CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ


Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS sau contactează-ne prin e-mail ori Yahoo! Messenger folosind butoanele din stânga

image
image
image
image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite