Cluj: Ceauşescu, Băsescu şi ţuica, vedete la târgul de la Negreni (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva sute de comercianţi şi mii de cumpărători au venit şi anul acesta la tradiţionalul iarmaroc. Pe lângă tablouri, ceasuri de epocă şi alte antichităţi, la târg s-au putut cumpăra băuturi alcoolice, portrete cu Ceauşescu, dar şi insigne cu Traian Băsescu. Galerie foto

CITEŞTE ŞI:


Clujenii au avut parte, sâmbătă, de o zi frumoasă la Târgul de la Negreni. Ei au venit cu miile în căutare de chilipiruri. Printre tarabele cu tot felul de vechituri, dar şi îmbrăcăminte şi încălţăminte noi, circulau comercianţii de parfumuri contrafăcute. La târg se puteau cumpăra chiar şi motociclete. În zona antichităţilor, în unele dintre tarabe erau expuse spre vânzare, mai mult sau mai puţin vizibil, băuturi spirtoase.

Elena Horvath vinde tablouri vechi şi alte antichităţi. Standul are un afiş discret: „Ţuică de prune“. „Dacă antichităţile merg mai greu ca anul trecut, pălinca are totdeauna trecere. Şi pălinca este un fel de antichitate pentru turişti”, glumeşte vânzătoarea.Palinca o vinde cu 30 de lei pe litru.

Palincă şi vin spaniol

Pe lângă palincă, ce a putut fi cumpărată chiar şi de la standurile cu antichităţi, s-a putut găsi votca rusească şi chiar vinuri spaniole. În alte standuri pe lângă spirtoase şi-au făcut apariţia şi alte genuri de mărfuri, inclusiv miere. La birtul de lângă antichităţi o formaţie artistică de muzică sud- americană îşi vindea pe ritmuri dinamice mărgelele şi suporturile audio.
La alte standuri lipseşte băutura, dar sunt prezente cazanele de ţuică.

Alin Dodău din judeţul Teleorman spune că a redus puţin preţul de anul trecut. El adaugă că sunt căutate cazanele mai ales în această perioadă, când distileriile se pregătesc pentru o nouă şarjă, fiind un an foarte bun pentru fructe. Cazanul mare, care se vinde cu 2.500 de euro, a stârnit, conform comerciantului, interesul mai multor localnici încă din prima zi.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

   

image
image
image
image
image
image
image
image

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS, contactează-ne prin Yahoo! Messenger sau e-mail, vizualizează pe YouTube producţiile video realizate de redactori. Fii mereu în legătură cu redacţia prin intermediul Facebook, Hi5 sau MySpace

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite