Cea mai importantă revistă de film din lume laudă festivalul de la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Screen International, cea mai importantă revistă de cinema din lume, a publicat un articol despre cea de-a zecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), pe care îl consideră "unul din cele mai deştepte, prietenoase şi plăcute festivaluri de film".

Mark Adams, cel care semnează articolul din Screen International, este şeful Departamentului critică de film din cadrul revistei şi a fost prezent la Cluj, pentru prima oară la ediţia din acest an.

Mark Adams descrie TIFF ca fiind unul dintre cele mai "deştepte, prietenoase şi plăcute festivaluri de film, un eveniment ce întăreşte cu adevărat sensul cuvântului festival, sens ce s-a cam pierdut în ultima perioadă".

Ziaristul remarcă în cronica sa atât proiecţiile din festival, cât şi evenimentele speciale, cum a fost cazul expoziţiilor de la Hotel Continental sau proiecţia "Odessa în flăcări", de la Castelul Bannfy din Bonţida.

Articolul a fost publicat de Screen Inernational în 30 iunie.

Peste 70.000 de spectatori au participat la ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) de la Cluj-Napoca, în cadrul căreia au fost proiectate peste 220 de filme din 45 de ţări.

La TIFF 2011 de la Cluj-Napoca au participat 1.228 de invitaţi şi jurnalişti acreditaţi, din ţară şi din străinătate, o echipă de 300 de profesionişti din toate colţurile ţării şi de peste hotare, ajutaţi de 400 de voluntari.

La Cluj-Napoca, TIFF a avut loc în perioada 3 - 12 iunie.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite