Ce vor face profesorii Shafir şi Marga după ce Facultatea de Studii Europene a decis să nu le mai prelungească contractele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorii Michael Shafir şi Andrei Marga au făcut primele declaraţii după ce Consiliul profesoral al Facultăţii de Studii Europene a decis, marţi, cu majoritate de voturi, să nu le mai prelungească contractele.

Profesorul Shafir a declarat că îşi caută de lucru la alte universităţi, dar nu a exclus nici varianta de a se întoarce în presă, în timp ce fostul rector al UBB, Andrei Marga, a spus că nu a cerut continuarea activităţii la Facultatea de Studii Europene.

„Există alternative pentru mine, am în spate 40 de ani de jurnalism, poate mă întorc în presă. Deocamdată, îmi caut de lucru la alte universităţi. UBB nu s-a ţinut de promisiune că voi activa la facultate până la vârsta de 70 de ani, prin urmare donaţia pe care am făcut-o Facultăţii constând în arhiva personală bazată pe 20 de ani de muncă de cercetare şi pe cele 4.000 de volume din biblioteca personală am retras-o", a declarat Michael Shafir.

Andrei Marga: „Nu am cerut continuarea activităţii la UBB"

Fostul rector al UBB, Andrei Marga, a declarat, la rândul său, că nu a cerut continuarea activităţii la Facultatea de Studii Europene. Mesajul său a fost postat tot pe pagina de Facebook a profesorului Shafir.

„În legătură cu anunţul personal al profesorului Michael Shafir, o singură precizare am de făcut: eu, Andrei Marga, nu am cerut, în nicio formă, continuarea activităţii la Universitatea Babeş -Bolyai, având contract cu universităţi din alte ţări. Ca urmare, activitatea mea la Universitatea Babeş-Bolyai s-a incheiat, sub toate aspectele, deja în 13 martie 2012", a transmis Marga.

Michael Shafir: „Plata cu ora se plăteşte numai pe centură"

„Consiliul profesoral al Facultăţii de Studii Europene a decis să nu prelungească contractul cu subsemnatul şi cu profesorul Andrei Marga, propunându-ne amândurora să ne continuăm activitatea la plata cu ora. Am anunţat demult că la plata cu ora se plăteste numai pe centură. Drept care, din acest moment sunt întrerupte toate legăturile dintre subsemnatul şi UBB", a postat profesorul Shafir pe pagina de Facebook, imediat după decizia Consiliului Profesoral.

Acesta a mai precizat că va face publice jocurile de culise care au determinat această decizie.

„Îmi cer scuze studenţilor care vor avea de suferit din cauza întreruperii cursurilor şi nesupravegherii licenţelor sau doctoratelor. În acelaşi timp, îmi asum libertatea de a face publice jocurile de culise care au determinat această decizie, actorii principali şi secundari şi altele. Stand by", a postat profesorul pe Facebook.

Nicolae Păun: „Decizia e legală, nu vindicativă"


Profesorul Nicolae Păun, membru în Consiliul Profesoral al Facultăţii de Studii Europene, a declarat că această decizie este legală şi că doreşte ca cei doi să rămână profesori în continuare.

„Nu vrem să renunţăm la ei. Totul a plecat de la decizia Senatului UBB care în cazul profesorilor care îndeplinesc vârsta de pensionare s-a hotărât să se procedeze în două feluri: plata cu ora sau convenţie civilă", a precizat Păun.

Acesta a explicat că la Facultatea de Studii Europene s-a mers pe ideea de convenţie civiă: „Dacă ar fi plătit la oră, un profesor universitar, cu coeficient maxim şi vechime de 35 de ani ar primi un salariu net de 4.200 de lei. Dacă am merge pe convenţie civilă, ar primi şi mai mulţi bani".

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite