Ce vom bea la Fabrica de Bere Ursus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Berea nefiltrată care va fi produsă în microunitatea de producţie Fabrica de Bere Ursus este opalescentă, aurie şi are o spumă bogată. Pentru că nu va fi pasteurizată, trebuie băută proaspătă, aşa că nu va putea fi găsită decât în Cluj-Napoca şi împrejurimi.

Peste 100 de clujeni şi 30 de lideri de opinie din Cluj au degustat sâmbătă trei sortimente diferite de bere, bazate pe reteta de baza Ursus Premium, pentru a alege berea nefiltrată care se va produce în microunitatea de producţie ce va fi deschisă în locul fabricii Ursus de pe calea Mănăştur, închisă în noiembrie 2010. Cele trei sortimente au fost special pregătite în Germania, pe acelasi tip de echipamente ca cele care vor fi instalate la Cluj. Reţetele au fost elaborate de Monica Mândruţiu, Brewing & Quality Director URSUS Breweries şi echipa ei, pentru a păstra la bază reţeta tradiţională, dar şi pentru a face posibilă producerea în tipul de unitate de producţie nou construit în Cluj. La final, fiecare participant a completat un chestionar legat de însuşirile senzoriale ale celor trei probe de bere URSUS nefiltrată: aspect, miros, gust, impresie generală, varianta preferată de ei urmând a fi produsă la Fabrica de Bere Ursus.  
Berea aleasă se evidenţiază prin aspectul uşor opalescent, culoarea aurie şi spuma bogată, persistentă. Fiind în acelaşi timp şi nepasteurizată, sortimentul nefiltrat trebuie băut proaspăt şi de aceea va fi disponibil numai în Cluj-Napoca şi în împrejurimi. 
Microunitatea de producţie Fabrica de Bere Ursus, unde vor fi amenajat un bar şi un restaurant, va fi deschisă în luna mai.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite