Ce nu trebuie să rataţi mâine la TIFF

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Chirilov, directorul artistic al Festivalului Internaţional de Film Transilvania propune, pentru ziua de mâine, mai multe filme care nu trebuie ratate de niciun cinefil. Este vorba de filmul „Submarino”, care va fi proiectat la cinema Republica de la ora 18.00.

Subiectul capodoperei premiată la Berlin anul acesta descrie povestea a doi fraţi înstrăinaţi, marcaţi de o copilărie sumbră, care s-au îndepărtat unul de celălalt când o tragedie le-a destrămat familia. Viaţa unuia dintre ei este îmbibată în alcool şi marcată de violenţă, în timp ce fratele său mai mic, care îşi creşte singur copilul, încearcă să-şi învingă dependenţa de droguri pentru a-i oferi fiului său o viaţă mai bună. În cele din urmă, cărările lor se încrucişează iar, făcând inevitabilă o confruntare.

De asemenea, la Victoria va avea loc proiecţia peliculei „Tot ce-mi place”, de la ora 17.00. Subiectul filmului se desfăşoară într-un oraş de la malul mării, în Polonia anului 1981. Janek, fiul de 18 ani al unui căpitan de vas, înfiinţează o formaţie de punk-rock. Toată viaţa lui e muzica, iar prima dragoste este Basia, dar asta se va schimba, deoarece Polonia este afectată de greve generale, iar Partidul Comunist intenţionează să introducă legea marţială. Răzvrătirile tinerilor devin periculoase în aceste vremuri. O altercaţie cu un comisar al legii marţiale şi moartea unei persoane iubite îi vor schimba viaţa lui Janek pentru totdeauna.

Nu în cele din urmă, la cinema Arta va rula, de la 20.00, „Cafe Noir”, iar la Echinox publicul se poate delecta cu „Sell Out!”, de la 23.30. La multiplexul Cinemacity din Iulius Mall, cinefilii pot urmări „Adio, Siolo”, de la 12.00, „Cretinii”, de la 14.00 şi „Întuneric şi ceaţă”, de la ora 21.00.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite