Ce nu trebuie să rataţi astăzi la TIFF

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adevărul de Seară vă prezintă, în fiecare zi, ce filme şi evenimente nu trebuie ratate la TIFF, recomandate de directorul artistic al Festivalului, Mihai Chirilov.

17.45 Republica Chipul (Franţa-Taiwan-Grecia-Olanda) Un cineast taiwanez face la Luvru un film bazat pe mitul Salomeei. Deşi nu vorbeşte nici franceză şi nici engleză, insistă să i se dea rolul lui Irod actorului francez Antoine. Pentru a-i da filmului o şansă la box-office, compania de producţie distribuie în rolul Salomeei un top-model de renume mondial.

18.00 Cinema City 1 Eu sint dragostea (Italia) Emma, femeia în jurul căreia se învîrte totul într-o bogată familie din Milano, duce o viaţă bine ordonată în care datoria către soţ şi copii joacă un rol primordial. Dar o întîlnire întîmplătoare reaprinde pasiuni de mult înnăbuşite, iar Emma începe o călătorie de trezire sexuală.

18.30 Cinema City 10 Balul actriţelor (Franţa)  O regizoare vrea să facă un documentar despre actriţe de orice fel: staruri, necunoscute, intelectuale, de comedie sau uitate. Filmînd-o pe fiecare şi în orice situaţie, cu sau fără permisiunea lor, ajunge să fie prinsă în propriul joc şi se lasă păcălită de aceste femei fragile, dar şi manipulatoare.

20.30  UBB Auditorium Lebanon (Israel) Primul război din Liban – iunie, 1982. Un tanc este trimis să cerceteze un oraş inamic bombardat deja de avioanele israeliene. Ceea ce părea o misiune simplă scapă de sub control şi se transformă într-o capcană mortală, un groaznic coşmar.

23.30 Echinox Canin (Grecia) Tatăl, mama şi cei trei copii trăiesc într-o casă la periferie. Casa e înconjurată de gard înalt, iar copiii n-au ieşit niciodată din curte. Au fost educaţi, distraţi şi plictisiţi în modul care li s-a năzărit părinţilor că ar fi potrivit, fără nicio influenţă din lumea exterioară.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite