Ce filme nu trebuie să rataţi astăzi la TIFF

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Chirilov, directorul artistic al festivalului, recomandă publicului festivalier câteva din filmele ce rulează astăzi în cadrul TIFF, ce nu trebuie ratate.

17.30 Mănuşile roşii (România-Germania, regia Radu Gabrea)

În 1957, la un an după înecarea în sînge de către tancurile sovietice a revoluţiei ungare din noiembrie 1956, regimul comunist din România iniţiază un lanţ de arestări şi procese în încercarea de a suprima orice iniţiativă revoluţionară în ţară. Una dintre victime este Felix Goldschmidt, un tînăr de origine sasă student la universitatea din Cluj, unde conduce şi un grup literar.

19.00 Victoria Actriţele (Franţa, regia Valeria Bruni Tedeschi)

Marcelline e actriţă, bîntuită acum de rolul Nataliei Petrovna, eroina piesei O lună la ţară a lui Turgheniev, pentru care repetă cu dificultate. Marcelline încearcă să-şi facă teama să dispară la piscină, cu ajutorul unei melodii de Glenn Miller. Dar nu merge. Nimic nu poate opri în loc timpul, care-i aminteşte că are 40 de ani şi nu are copii.

20.00 Cinema City 2 Viaţa în vremea războiului (SUA, regia Todd Solondz)

Iată-i pe Joy, care descoperă că soţul ei Allen nu prea s-a vindecat de ciudata lui "afecţiune", aşa că fuge, căutînd alinare şi sprijin la mama şi surorile ei; fostul ei pretendent Andy, acum decedat, dar nerenunţînd deloc la efortul de a-i cîştiga inima lui Joy; sora ei Trish, care îl întîlneşte pe Harvey, un bărbat divorţat, în pragul pensionării, şi care speră că un bărbat în casă îi va aduce stabilitate în familie... Toate aceste personaje şi poveşti, cînd vesele, cînd triste, cînd incomode, se desfăşoară şi se ciocnesc pentru a crea un portret caleidoscopic al dragostei şi-al vieţii în vremea războiului.

00.0    Echinox Spărgătorul (Austria, Germania, regia Benjamin Heisenberg)

Inspirat din fapte petrecute în realitate. Johann Rettenberg este un alergător de maraton, dar şi un spărgător de bănci profesionist. Trăieşte o viaţă oficială alături de iubita lui în Viena şi sparge bănci frecvent pe toată suprafaţa Austriei. Simte nevoia să fie încontinuu în mişcare şi este motivat de efectul andrenalinei pe care spargerile o răspîndesc în corpul său de atlet.


Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite