Ce face SMURD cu 2% din impozitul pe venit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Paramedicii SMURD din Cluj dar şi din judeţele alăturate vor fi instruiţi din banii strânşi prin redirecţionarea a 2% din impozitul pe venitul global. Astfel, cu ajutorul unei sume de circa 150.000 de euro, în curtea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj va fi realizat un centru de pregătire, a anunţat Raed Arafat, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii şi preşedinte al Fundaţiei SMURD.

„Colectările din redirecţionarea a 2% din impozit au mers foarte bine la Cluj, Mureş şi Bucureşti. Până acum am investit în echipare, dar acum ne gândim la proiecte mari, printre care şi centrele de instruire pentru paramedici. Avem în ţară la Timişoara, Craiova, Mureş, Bucureşti sau Iaşi, iar la Cluj vom avea unul în maxim nouă luni. Va fi cea mai mare investiţie într-un asemenea centru“, a declarat Arafat.

În cadrul centrului, paramedicii vor învăţa cum să efectueze o descarcerare, vor lucra cu manechine. „Centrul va avea spaţii de pregătire, cazare, servit masa, va fi un minicentru cu toate funcţionalităţile pentru 12-16 oameni. Vor fi cursuri teoretice, practice, simulări, evaluări, reevaluări“, a spus Nicolae Moldovan, directorul SMURD Cluj.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite