Ce avere are noul prefect al Clujului: două apartamente, o casă, un spaţiu comercial şi cinci terenuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul prefect al Clujului, Gheorghe Vușcan (dreapta), depune jurământul (foto: Caius Raţiu)
Noul prefect al Clujului, Gheorghe Vușcan (dreapta), depune jurământul (foto: Caius Raţiu)

Investit ieri, 14 iunie, în funcţia de prefect, Gheorghe Vuşcan are o avere alcătuită dintr-o casă şi două apartamente în Cluj-Napoca, dintre care unul în centrul oraşului, un spaţiu comercial lângă Someşul Cald, cinci terenuri. Plus brevete şi medalii de aur pentru invenţii.

Gheorghe Ioan Vuşcan, pe numele întreg al actualului prefect de Cluj, are 57 de ani şi este profesor universitar la UTCN (Facultatea de Construcţii de Maşini, catedra Tehnologia Construcţiilor de Maşini). Acesta obţinuse, la alegerile din 2012, al treilea mandat de consilier local, la care a renunţat pentru a fi prefect. Va renunţa şi la funcţia de vicepreşedinte PSD Cluj.

VIDEO Gheorghe Vuşcan: „În ultimii ani, la Cluj, am uitat să respectăm legile“

S-a născut pe 27 decembrie 1954, în comuna Călăţele şi are doi copii. Ca şi funcţii politice, Gheorghe Vuşcan a fost vicepreşedinte PSD Cluj-Napoca între 2002 şi 2010, iar din 2012 şi până în prezent - vicepreşedinte PSD Cluj. A avut două mandate de consilier local în Consiliul Local Cluj-Napoca între anii 2004-2008 şi 2008-2012.

Apartament în centrul Clujului

Potrivit declaraţiei de avere pe anul 2011, declaraţie depusă pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca, Vuşcan împreună cu soţia sa, director de credite la Banca Transilvania, deţin o casă şi două apartamente în Cluj-Napoca, dintre care unul în centrul oraşului, respectiv un spaţiu comercial (în construcţie, în 2011) lângă Someşul Cald. La acestea se adaugă cinci terenuri - două agricole (unul cumpărat în 2010, în satul Deuşu lângă Cluj-Napoca, celălalt moştenit în comuna Călăţele), un teren intravilan cumpărat în 2006 în interiorul comunei Sopor şi un altul cumpărat, în 2007, lângă Someşul Cald, plus un teren forestier moştenit în comuna Călăţele.

Prefectul pieton cu datorii de 230.000 de euro

În aceeaşi declaraţie de avere nu figurează că prefectul posedă vreo maşină, în schimb deţine tablouri care au o valoare până în 5.000 de euro, dar şi acţiuni la Banca Transilvania de circa 10.000 de euro. Are şi datorii în valoare de 230.000 de euro, un credit luat în 2006 şi scadent în 2024. Anual, pe lângă indemnizaţia de consilier judeţean şi salariul de profesor universitar, obţine circa 5.000 de euro din închirierea unui imobil.

Prefect cu brevete înregistrate la OSIM

Dacă prefectul de dinaintea sa, Florin Stamatian era medic ginecolog, Gheorghe Vuşcan este profesor inginer. Vuşcan se poate lăuda cu 7 brevete de invenţii, 4 depozite de brevete de invenţii înregistrate la OSIM, dar şi 7 diplome şi medalii de aur ş argint obţinute la Saloane de Inventică Naţionale şi Internaţionale, respectiv la Expoziţii Europene a Creativităţii şi Inovării.

Actualul prefect a scris 10 cărţi şi monografii în calitate de unic autor sau coautor, peste 120 de lucrări ştiinţifice publicate în reviste, buletine ştiinţifice şi volume ale unor manifestări ştinţifice din ţară şi străinătate. A participat la 18 contracte de cercetare ştiinţifică naţionale sau în colaborare cu unități economice din industrie și servicii.

Face parte din Senatul UTCN şi e membru în mai multe asociaţii cu profil tehnic: Asociaţia Generală a Inginerilor din România (AGIR), Asociaţia Universitară de Ingineria Fabricaţiei (AUIF) şi Asociaţia de Roboţi Industriali din România.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite