Cavnicul a deschis sezonul de schi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Băişoara, în judeţul Cluj, se va schia începând din această săptămână.
La Băişoara, în judeţul Cluj, se va schia începând din această săptămână.

În Maramureş şi în Alba se schiază, oficial, încă din weekend, iar Clujul aşteaptă să mai ningă. Împătimiţii sporturilor de iarnă au putut schia de sâmbătă la Cavnic. Tot în weekend s-au deschis şi pârtiile de la Arieşeni. Săptămâna aceasta urmează Clujul.

Administratorii din Maramureş au deschis porţile pârtiilor de schi. La Cavnic, stratul de zăpadă măsoară deja între 30 şi 40 de centimetri, iar condiţiile de schi sunt excelente. Administratorii pârtiilor au pus în funcţiune instalaţiile de urcare şi cele de nocturnă, astfel că iubitorii sporturilor de iarnă vor putea schia până târziu în noapte.

Pârtiile de la Arieşeni sunt şi ele practicabile pentru sporturile de iarnă. Stratul de zăpadă măsoară peste 20 de centimetri. „Zăpada este bună şi are peste 20 de centimetri. Am făcut şi verificările la teleschi, este funcţional", a precizat Vladimir Todea, administratorul pârtiei mari de la Arieşeni.

Clujul mai aşteaptă

Pârtia de la Băişoara, din Apuseni, rămâne închisă din cauză că stratul de zăpadă e prea subţire. „Nu se schiază din păcate, zăpada e prea pufoasă şi stratul nu e destul de gros. Am înţeles, însă, că va mai ninge, iar dacă aşa va fi, sunt şanse să deschidem cât mai curând", ne-a declarat Adrian Baciu, administratorul pârtiei.

Singura pârtie de schii din apropierea municipiului Cluj-Napoca, amplasată pe Dealul Feleacului, la intrarea în oraş dinspre Turda, va fi deschisă la mijlocul acestei săptămâni. Stratul de nea măsoară, deja, câţiva centimetri, însă au fost pornite şi tunurile de zăpadă.

Tarife neschimbate

Preţurile la teleschiul de pe pârtiile din Arieşeni rămân aceleaşi, respectiv 5 lei pentru adulţi şi jumătate pentru copii. Închirierea unui echipament complet de schi sau snowboard costă 25 de lei pe zi. Turiştii care vor să-şi achiziţioneze separat echipamentul trebuie să scoată din buzunar 20 lei pentru schiuri, 15 lei pentru clăpari şi 10 lei pentru beţe. ATV-urile se pot închiria cu 100 lei pe oră. La Cavnic, o urcare cu teleschiul costă 3 lei pentru un adult şi 2,5 lei pentru copii.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite