Căţărate pe tocuri de 37 de centimetri la mall în Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Albu a pus „în scenă” la Cluj un show fashion desprins parcă dintr-un videoclip Lady Gaga. Sandalele cu tocuri gigant, de 31, respectiv 37 de centimetri au fost aseară, la Iulius Mall, vedetele colecţiei „Mega Structures“, semnată Mihai Albu. Piesele vestimentare au fost omologate de Cartea Recordurilor.

„După cum sunt îmbrăcate fetele în culise ai spune că e concert Lady Gaga pe aici. Lady Gaga se poate însă pensiona după ce haine şi pantofi poartă ele“, a spus Mihai Morar, prezentatorul showului care a avut loc aseară la Iulius Mall.

Şi asta pentru că în cadrul evenimentului au fost prezentate excentricele încălţăminte semnate de cunoscutul designer Mihai Albu. El a adus la Cluj ultima sa colecţie, toamnă-iarnă 2010-2011, „Mega Structures“.

Tocuri-gigant

Piesele-vedetă au fost de departe cele două perechi de sandale, cu care Mihai Albu a intrat în Cartea Recordurilor, care le-au pus la grea încercare pe cele două manechine care le-a purtat. „Nu ştiu cum umblă fetele astea pe aşa ceva.

Eu mi-aş rupe gâtul“, a declarat Ioana Vlad, una din cele câteva sute de clujence care au participat la eveniment. World Records Academy i-a acordat lui Mihai Albu, în mai 2010, certificatul de creator al celei mai înalte perechi de sandale din lume, care oferă doamnelor şi domnişoarelor 31 de centimetri peste statura cu care le-a înzestrat natura.

Luna trecută, aceeaşi academie l-a distins cu un nou certificat după ce şi-a doborât propriul record mondial cu o pereche de încălţăminte înaltă de 37 de centimetri. Pentru realizarea pantofilor înalţi, Albu a folosit doar piele, materiale şi elemente obişnuite. În schimb, spune, el, a folosit nişte elemente supriză, pentru că a suprapus unele peste altele elemente dintr-o încălţare clasică.

Valoare „nepreţuită“

„E o compoziţie foarte bine calculată. Am folosit toare regulile de construcţie. Sunt de fapt trunchiuri de piramidă. Astfel, se poate ajunge la orice înălţime. Într-adevăr, e mai greu să mergi pe ele, dar nu imposibil. Trebuie făcute exerciţii înainte“, spune designerul. El recunoaşte că a primit chiar comezi pentru papucii-record, deşi i-a creat doar pentru podium. „Ei sunt «mireasa» colecţiei mele“, a mai declarat, la Cluj, Mihai Albu.

La capitolul cât costă o pereche de pantofi care au intrat în Cartea Recordurilor, Albu a răspuns simplu: partea de sus costă 1.500 de lei, partea de jos, „nepreţuită“. În cadrul evenimentului au mai fost prezentate cele mai noi colecţii ale brandului din Iulius Mall. Clujenii au savurat nenumăratele situaţii în care Mihai Morar şi-a ironizat „asistenta“, Marina Dina, şi ea prezentă la Cluj.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite