Cât costă un meniu de nuntă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preţurile încep de la 90 de lei, la cantină, şi ajung până la 400 de lei, la un hotel de 5 stele. Meniul cuprinde, de regulă, patru feluri de mâncare, alese de miri din sute de preparate. 

Meniul la un hotel de 5 stele costă între 200 şi 400 de lei în funcţie de specialităţile alese, în condiţiile în care închirierea sălii nu se plăteşte. Meniul cuprinde patru feluri: o gustare rece, una caldă, un preparat de bază şi o gustare la final care e sub formă de bufet suedez. La acestea se adaugă tortul. Gustarea rece conţine 7-8 preparate pe care le aleg mirii. Gustarea caldă este formată din peşte la cuptor sau grătar cu legume, iar preparatul de bază -muşchi de vită şi curcan, curcan cu porc sau pui cu garnituri (cartofi gratinaţi, papiote de fasole etc). Bufetul suedez conţine atât pe preparate tradiţionale (sărmăluţe, cârnăciori etc), cât şi specialităţi diverse de brânzeturi, purcel umplut sau curcan la cuptor. Cât priveşte băutura, ea este în regim de open bar, iar o consumaţie de persoană costă între 60 şi 90 de lei. Însă, în funcţie de cum se ajunge la înţelegere, conducerea hotelului le permite mirilor să-şi aducă o parte din băutură.

La un hotel de 4 stele, meniul costă între 175 şi 350 de lei. Se merge pe patru tipuri de mâncare, alese de miri, iar în meniu este inclus preţul de închiriere a sălii. Băuturile sunt în regim de open bar şi pot fi aduse de cuplul de căsătoriţi. „Preparatul final se serveşte sub formă de bufet suedez, nuntaşii putându-şi alege fie mâncăruri tradiţionale, fie specialităţi mai aparte", spune Georgiana Gologan, responsabilul de marketing al unui astfel de restaurant.

Cantina, cea mai ieftină


Pentru cei cu venituri modeste, cantina este soluţia optimă. Acolo, un meniu de persoană costă între 90 şi 130 de lei. Mirii nu au de plătit sala, însă ei sunt cei care îşi aduc tortul. Băutura îi costă între 15 şi 50 de lei de persoană. Meniul conţine patru feluri: aperitive, gustare caldă (preparate din peşte sau din pui), preparatul de bază (friptură asortată cu garnitură) şi gustarea de final (sărmăluţe sau bufet suedez).  Un meniu în cazul unei nunţi la cort - la un complex turistic din judeţul Cluj - îi costă pe miri între 90 şi 140 de lei.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite