Cât a costat cel mai scump apartament vândut anul trecut la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cel mai scump apartament scos la vânzare anul acesta în Cluj-Napoca costă 240.000 de euro (sursa: www.imobiliare.ro)
Cel mai scump apartament scos la vânzare anul acesta în Cluj-Napoca costă 240.000 de euro (sursa: www.imobiliare.ro)

Cea mai mare tranzacţie imobiliară a anului trecut din Cluj-Napoca a fost de 170.000 de euro. Aceeaşi agenţie imobiliară a scos la vânzare un apartament de lux de 240.000 de euro.

Aproximativ 170.000 de euro. Cu atât s-a vândut, anul trecut, un apartament de lux în Cluj-Napoca. Acesta se află în centrul oraşului. E ultrafinisat şi mobilat. Are circa 100 metri pătraţi, o terasă generoasă cu iarbă verde, de 75 de metri pătraţi, cât un apartament cu trei camere. Norocoasa persoană ce are un astfel de apartament este o clujeancă care lucrează în domeniul IT şi care nu locuieşte în ţară.

Andreea Miron, directorul de marketing al agenţiei care l-a vândut, Grup de Lux din Cluj-Napoca, spune că anual sunt cel mult zece vânzări de apartamente de lux.

„Este foarte important ca lumea să înţeleagă că, la nivel de Cluj, tranzacţii ca aceasta sunt foarte puţine într-un an, 5, maxim 10. Cumpărătorii sunt şi ei puţini, exclusivişti şi informaţi, deci nu vor cumpăra niciodată un penthouse sau un apartament de lux la un preţ dublu faţă de valoarea pieţei doar pentru că atât se cere pe el",  afirmă Andreea Miron.

Tranzacţii sub 100.000 de euro

Aceasta mai spune că nu ştie ca, prin agenţiile imobiliare, la Cluj-Napoca, să se fi vândut vreun apartament care să treacă de 100.000 de euro. „Agenţia noastră a avut tranzacţii în jurul sumei de 90.000 euro, preponderent în cartierele clujene Andrei Mureşanu şi Gheorgheni, în construcţii noi, cu finisaje şi mobilier de calitate şi suprafete generoase, adică de 80-90 de metri pătraţi", adaugă Andreea Miron.

Faţă de anul trecut se observă un interes crescut faţă de anul trecut pentru achiziţionarea de apartamente de lux, însă sunt mai cumpătaţi.

Directorul de marketing de la „Remax. Grup de lux" susţine că, de regulă, la tranzacţiile cu sume mari se plăteşte cu banii jos, iar clienţii cunosc destul de bine piaţa, analizează şi fac comparaţii mai mult ca în anii trecuţi.

Cu banii de apartament şi-au luat casă

Dacă nu s-au cumpărat apartamente peste 100.000 de euro, în schimb, unii clienţi au plecat cu ideea de a-şi achiziţiona un penthouse si au ales să-şi ia o casă la aproximativ aceeaşi bani.

Cel mai scump apartament de lux din Cluj-Napoca, scos recent la vânzare de „Grup de lux", este în valoare de 240.000 de euro. Deocamdată nu şi-a găsit cumpărător. Apartamentul e situat în cartierul clujean Andrei Mureşanu, are două nivele şi 240 de metri pătraţi, plus două garaje şi o terasă uriaşă de 32 de metri pătraţi cu gazon artificial.

„Finisajele de calitate, suprafaţa generoasă şi, evident, zona sunt esenţiale în stabilirea preţului, care este relativ corect dacă ne raportăm la alte oferte din piaţă care au suprafeţe mai mici şi preţuri de listare similare", adaugă Andreea Miron.

Cel mai cump apartament din ţară, în pădure

Pe prima poziţie a topului celor mai scumpe apartamente de lux din ţară, top realizat de imobiliare.ro, se află un penthouse - scos la vânzare cu 3 milioane de euro - cu o suprafaţă de 303 metri pătraţi utili, cu 4 camere şi o terasă de 330 metri pătraţi, un jacuzzi pentru şase persoane, situat la etajul patru într-un complex rezidenţial exclusivist finalizat în 2008, din pădurea Băneasa.

Locuinţa mai are 3 băi, finisaje de lux, încălzire în pardoseală şi climatizare centralizată. Clădirea  în care e construit apartamentul are rezistenţă seismică de până la la 8 grade pe scara Richter. Aceiaşi clădire dispune şi de un loc de joacă pentru copii, servicii de pază permanentă, zonă de recepţie pentru vizitatori şi parcare exterioară pentru vizitatori.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite