Cartier ANL de 69 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un ansamblu imobiliar de 2.300 de locuinţe va fi construit pe fostul poligon de tragere din zona Făget. 69 de milioane de euro va costa cel mai ambiţios proiect imobiliar din Cluj derulat cu fonduri guvernamentale. Apartamentele vor fi construite pe un teren de 16 hectare cedat Primăriei de MApN.

Primăria Cluj-Napoca a încheiat un protocol cu Ministerul Apărării Naţionale şi cu Ministerul Dezvoltării Regionale privind construirea, pe un teren al armatei, a unui cartier ANL cu 2.300 de apartamente. Terenul de 16 hectare, situat pe fostul poligon de tragere de pe Valea Gârbăului, în zona Făget, a fost cedat Primăriei Cluj, printr-un parteneriat, de către Ministerul Apărării Naţionale.

40% din apartamente, cedate către MaPN

Potrivit lui Gabriel Oprea, ministrul Apărării Naţionale, terenul va fi cedat primăriei în aproximativ o lună, durata estimată pentru emiterea Hotărârii de Guvern în acest sens. „Este vorba de un program naţional prin care MApN pune la dispoziţia primăriilor terenuri dezafectate, unde vor fi construite locuinţe pentru tineri”, a declarat Gabriel Oprea.

Primarul Sorin Apostu a explicat că, după ce terenul va fi predat municipalităţii, acesta va fi pus la dispoziţia Ministerului Dezvoltării Regionale în vederea construirii propriu-zise a noului cartier. Din cele 2300 de apartamente ale ansamblului de locuinţe ANL, 40%, adică aproximativ 920, vor fi cedate Ministerului Apărării, şi vor fi locuite de către militarii clujeni.

Lucrările vor începe anul acesta
Lucrările de construire a viitorului cartier ANL ar putea începe în acest an, dacă terenul va fi viabilizat de Consiliul Local. Potrivit Elenei Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale, investiţia se ridică la 69 de milioane de euro, 30.000 pentru fiecare locuinţă, iar lucrările se vor desfăşura pe parcursul a trei ani.
Udrea a precizat că există în acest moment buget pentru demararea lucrărilor la noul cartier ANL din Cluj. „Aceste parteneriat este bine venit, pentru că ne dă posibilitatea să avem terenuri de care primăriile nu ar putea dispune. Pe lângă apartamente, ansamblul va fi dotat şi cu alte obiective, precum şcoli, unităţi medicale sau spaţii comerciale", a afirmat Elena Udrea.

Numărul blocurilor care vor fi construite pe terenul fostului poligon de tragere de pe Valea Gârbăului va fi stabilit ulterior, în urma unui studiu de fezabilitate.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite