Cartele şi telefoane gratuite pentru şomeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zece mii de şomeri din judeţele Cluj şi Alba vor primi gratuit cartele şi telefoane mobile pentru a putea fi sunaţi şi anunţaţi despre locurile de muncă vacante, măsura făcând parte dintr-un proiect cu finanţare europeană în valoare de 3,7 milioane de euro, implementat de AJOFM Cluj.

Directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj, Daniel Don, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că 10.000 de şomeri din judeţele Cluj şi Alba vor primi cartele de telefon mobil încărcate cu câte 5 euro şi telefoane mobile ieftine, informează Mediafax. „AJOFM Cluj va inaugura la 1 august proiectul «Call Center», care beneficiază de finanţare europeană de 3,7 milioane de euro. În cadrul acestuia, 10.000 de şomeri din judeţele Cluj şi Alba vor primi gratuit cartele de 5 euro şi telefoane mobile ieftine pentru a putea fi anunţaţi în legătură cu locurile de muncă vacante şi a fi îndrumaţi să se prezinte la angajatori la o anumită zi şi la o anumită oră. În urma unui parteneriat cu un operator de telefonie mobilă, am primit pentru derularea acestui proiect 30.000 de minute şi 5.000 de sms-uri pe lună. De asemenea, şomerii vor putea fi anunţaţi şi în cazul în care va fi organizată o bursă a locurilor de muncă", a spus Don.

Potrivit acestuia, cei 14 angajaţi ai Call Center-ului vor ţine legătura atât cu angajatorii care anunţă locuri de muncă vacante, cât şi cu persoanele din baza de date a AJOFM Cluj aflate în căutarea unui loc de muncă. „Peste 90 la sută dintre şomerii din baza noastră de date au lăsat un număr de telefon la care să poată fi sunaţi, 60 la sută dintre ei lăsând numere de telefon mobil. Cei care nu au telefoane mobile le vor primi în cadrul acestui proiect", a spus şeful AJOFM Cluj.

El a explicat că, la ora actuală, baza de date cu locurile de muncă disponibile la nivelul AJOFM Cluj era consultată pentru fiecare şomer o dată pe lună, când acesta se prezenta pentru viza lunară. „Datorită noului proiect de Call Center, vom consulta zilnic această bază de date şi vom putea oferi servicii atât angajatorilor, cât şi şomerilor. Call Center-ul poate contacta circa 1.000 de persoane pe zi", a precizat Daniel Don.

Proiectul Call Center iniţiat de AJOFM Cluj se va finaliza în august 2013. La sfârşitul lunii august, Call Center-ul de la AJOFM Cluj va fi vizitat de 35 de şefi de servicii publice de ocupare a forţei de muncă din Europa.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite