Cartea “Vânătorul de securişti” a fost lansată la Cluj în prezenţa lui Marius Oprea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cartea a fost scrisa de Mirel Bran, scriitor, regizor si corespondent de presa în România pentru unele publicatii şi posturi de televiziune franceze (Le Monde, Le Nouvel Observateur, L`Europeen, TV5 si Arte). Lansarea a avut loc la Biblioteca Centrală Universitară din Cluj.


Lucrarea a aparut anul trecut în Franâa, purtand titlul: La Roumanie vingt ans après – Le chasseur de la Securitate (România după douăzeci de ani – Vânătorul Securităţii, titlul in franceză).

Cartea este însoţită de un film documentar pe suport DVD, realizat în anul 2009 de către Mirel Bran şi Jonas Mercier. Filmul îl are ca personaj principal pe Marius Oprea, care, alaturi de o echipa de trei arheologi (Gheorghe Petrov, Paul Scrobotă, Horaţiu Groza), strabate România în lung şi-n lat pentru căutarea celor ucişi fără judecată de Securitatea fostului regim comunist, dar si pentru identificarea securiştilor care au executat aceste crime, fie ca aceştia mai sunt sau nu în viaţă.

La lansarea cărţii de la Cluj a fost prezentă echipa Centrului de Investigare a Crimelor Comunismului din România, ONG-ul care face săpăturile arheolgice în urma cărora sunt descoperitele victimele comunismului, în frunte cu Marius Oprea.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite