Carnea expirată poate provoca toxiinfecţii alimentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clujenii care consumă carne expirată riscă să ajungă la Urgenţă cu toxiinfecţie alimentară şi, în cel mai rău caz, se poate ajunge la intoxicare cu produşii de putrefacţie din carne.

Mihaela Lupşe, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Cluj spune că efectele cărnii alterate sunt toxiinfecţiile alimentare, dar că acestea sunt pe termen scurt şi nu se ajunge la boli grave, cu consecinţe pe termen lung. „Oamenii riscă o toxiinfecţie alimentară, cu vărsături, greaţă, dureri de cap şi o stare generală proastă. În cel mai grav caz poate să apară chiar şi intoxicarea prin produşii de putrefacţie din carne. La urma urmei, carnea stricată e similară cu o mortăciune intrată în putrefacţie", explică medicul. Nu exită categorii de vârstă cu o sensibilitate marită la toxiinfecţii alimentare, totul se rezumă la cantitatea de carne consumată. „Depinde de cantitate şi dacă a fost sau nu preparată termic. Dacă e preparată termic se mai reduce din gravitate. Eu merg totuşi pe varianta că în momentul în care găteşti ceva, miroşi carnea şi îţi dai seama că nu e bună", conchide Mihaela Lupşe. 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite