Caravana cinematografică „Morgen” ajunge azi la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Crişan, regizorul filmului
Marian Crişan, regizorul filmului

Filmul „Morgen”, în regia lui Marian Crişan, este promovat printr-o caravană în câteva oraşe din ţară. Caravana are ca scop readucerea oamenilor la cinema şi este proiectat şi în câteva licee din România.

La Cluj, filmul va rula de azi, până pe 20 noiembrie, in fiecare zi de la orele 18.00 si 20.00, la Fabrica de Pensule. Marian Crişan, regizorul filmului, a precizat că proiectul care include mai multe localităţi România are ca scop readucerea oamenilor la cinema. Totodată, el a menţionat că "Morgen" va fi proiectat şi în licee.

"Morgen" îl prezintă pe Nelu (Andras Hathazi), în vârstă de 40 de ani, care lucrează ca agent de pază într-un supermarket din Salonta - un orăşel de la graniţa româno-ungară. Pentru Nelu, zilele trec la fel: în zori pescuieşte, apoi merge la lucru, iar seara se întoarce acasă. Acesta trăieşte împreună cu soţia într-o casă izolată pe un câmp, în afara oraşului.

Într-o zi, bărbatul pescuieşte ceva neobişnuit: un emigrant care vrea să treacă graniţa ilegal. Emigrantul îi oferă lui Nelu bani pentru a-l ajuta să treacă ilegal prin România. Fără să înţeleagă exact ce vrea să îi comunice emigrantul, Nelu ia banii şi îi promite că îl va ajuta să treacă graniţa "mâine" ("morgen", în limba germană, n.r.).

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite