Cluj: Caravana „Cărţile Adevărul” a poposit în judeţul Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Caravana „Cărţile Adevărul” a poposit în judeţul Cluj
Cluj: Caravana „Cărţile Adevărul” a poposit în judeţul Cluj

După două zile în Turda, caravana va sta două zile în municipiul Gherla, în parcul din centrul oraşului. Caravana mai poate fi găsită în centrul oraşului Gherla mâine, iar sâmbătă şi duminică aceasta va fi în Dej, în Piaţa Bobâlna.

Caravana „Cărţile Adevărul” a poposit în judeţul Cluj, după câteva săptămâni petrecute pe litoral. Colecţiile de carte şi filme pot fi cumpărate de la rulota ce străbate ţara, pentru a fi mai aproape de cititorii săi. Clujenii plătesc 10,9 lei pentru o carte din colecţia „100 de cărţi pe care trebuie să le ai” şi 11,9 lei pentru o carte din colecţia pentru copii „Disney”.

După două zile petrecute în Turda, caravana a poposit în Gherla, unde localnicii au început să-şi completeze colecţiile încă de dimineaţă. În doar câteva ore, zeci de gherleni au profitat de ocazie pentru a-şi umple bibliotecile.

„A fost mai greu la chioşcuri”

Unii gherlenii au făcut un drum până acasă pentru vedea ce cărţi le lipsesc, alţii însă ştiind din anunţurile de la radio că aici va poposi caravana au venit direct pregătiţi.

Petruş Oroian a văzut caravana şi a venit hotărât să-şi completeze întreaga colecţie “O sută de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă”. Are două fetiţe, dintre care una are 12 ani şi a început să citească. Cealaltă, mai mică, este fan al colecţiei „Disney”, pe care tatăl său a fost să o achiziţioneze la timp, de la chioşc.

„Cu cărţile verzi a fost mai greu la început, pentru că veneau foarte puţine la chioşcuri”, spune gherleanul în vârstă de 45 de ani, care a cheltuit la caravană mai bine de 200 de lei.

Colecţia „Disney”, favorita copiilor

Un alt cititor al cărţilor „Adevărul”, Moldovan Hajni şi-a făcut abonament la ziar pentru a avea toate volumele şi spune că a fost nevoită să investească într-o bibliotecă pentru a avea loc pentru toate. „Am venit să cumpăr două cărţi din colecţia pentru copii, pentru că îmi lipseau şi fetiţa îmi cerea socoteală”, spune clujeanca.

Doina Lobonţ şi-a cumpărat în această dimineaţă 19 cărţi pentru a-şi completa colecţia. „Mă bucur că a venit caravana şi la noi. Lucrez aproape şi am văzut în această dimineaţă maşina parcată aici. La chioşc găseam cărţile doar cu pile şi nu am reuşit să le iau pe toate”, a spus Doina, care cumpără cărţile cu gândul că le vor citi copiii şi nepoţii.

Caravana mai poate fi găsită în centrul oraşului Gherla mâine, iar sâmbătă şi duminică aceasta va fi în Dej, în Piaţa Bobâlna.


Orarul caravanei
Zilnic: 8.30 – 12.00
          14.00 – 20.30


Locaţiile Caravanei    Data
Gherla    3-4    septembrie
Dej    5-6 septembrie
Beclean    7 septembrie
Bistriţa    8-9 septembrie
Baia Mare    10-11-12 septembrie
Satu Mare    13-14-15 septembrie
Zalău    16-17 septembrie
Oradea    18-19-20 septembrie

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ


Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS sau contactează-ne prin e-mail ori Yahoo! Messenger folosind butoanele din stânga

image
image
image
image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite