Cluj: Caprele negre din Munţii Rodnei, „vânate“ de specialişti clujeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Caprele negre din Munţii Rodnei, „vânate“ de specialişti clujeni
Cluj: Caprele negre din Munţii Rodnei, „vânate“ de specialişti clujeni

Reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare Cluj vor participa, începând de vineri, la al doilea recensământ al caprelor negre din Munţii Rodnei.

Caprele negre din Munţii Rodnei vor fi evaluate vineri pentru a doua oară în acest an, specialiştii căutând să afle dacă numărul acestora este în continuare în creştere, aşa cum s-a întâmplat în ultimii ani.

Evaluarea de toamnă a caprelor negre va începe la primele ore ale dimineţii de vineri, iar la acţiune vor participa reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii, Romsilva, Gărzii de Mediu, Agenţiei pentru Protecţia Mediului, ai direcţiilor silvice din Bistriţa şi Baia Mare, ai ITRSV Cluj, Administraţiei Parcului Naţional Munţii Rodnei, ai ocoalelor silvice de pe raza parcului, ai Jandarmeriei şi Salvamontului, dar şi voluntari de la ONG-uri.

Participanţii vor avea de parcurs 11 trasee obligatorii pentru a cuprinde întreaga suprafaţă a parcului naţional.

În urma evaluării de capre negre din primăvară, au fost zărite 118 exemplare, cu una în plus faţă de anul trecut.

Parcul Naţional Munţii Rodnei, înfiinţat în 1932, este cea mai întinsă arie protejată din nordul Carpaţilor Orientali, având o suprafaţă de 46.399 hectare, din care 3.300 hectare au fost declarate rezervaţie a biosferei în anul 1979.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

image
image
image
image

   

image
image
image
image

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS, contactează-ne prin Yahoo! Messenger sau e-mail, vizualizează pe YouTube producţiile video realizate de redactori. Fii mereu în legătură cu redacţia prin intermediul Facebook, Hi5 sau MySpace



Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite