Capitala baschetului se mută pentru o zi la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala de baschet masculin a României va susţine astăzi prima partidă oficială din acest an, în compania Suediei, în Sala Sporturilor „Horia Demian“. Preliminariile Campionatului European din 2011, Divizia B valorică, încep astăzi, la ora 16.45, iar spectatorii au intrare liberă

Iubitorii baschetului au motive de bucurie. Naţionala masculină, care are un suflu nou odată cu preluarea ei de către americanul Carl John Neuman, se află la Cluj, unde va susţine un meci în compania Suediei. Clujenii au cu atât mai multe motive să umple Sala Sporturilor, cu cât unul dintre cei mai valoroşi baschetbalişti români, Mihai Silvăşan, a preluat banderola de căpitan al naţionalei şi este unul dintre pariurile pentru actuala campanie de calificare.

Adversarul din această după-amiază este unul extrem de dificil, scandinavii retrogradând în 2007 din primul eşalon, iar după doi ani pierzând barajul pentru revenirea între cele mai bune formaţii, după ce a fost învinsă de Muntenegru. Mihai Silvăşan şi Paul Chetreanu sunt clujenii care vor pune osul la calificarea pentru Campionatul European, deşi misiunea României pare destul de dificilă, Belarus, Albania şi Azerbaidjanul fiind celelalte componente ale grupei.

„Atmosfera e bună în sânul echipei şi în vestiar. Jocul nostru a crescut, chiar dacă nu am prea câştigat în partidele de verificare, dar important este că am înţeles indicaţiile antrenorului. Cel puţin pe foaie, suedezii sunt favoriţi, prin prisma jucătorilor din NBA pe care îi au în lot, dar pot fi învinşi. Sper să facem un meci bun, publicul să fie alături de noi şi să câştigăm. Eu ştiu ce atmosferă crează fanii la asemenea meciuri”, a declarat căpitanul.

Cel mai valoros adversar din grupă


Suedia este principala favorită a Grupei B din actuala campanie şi îl are în componenţă pe jucătorul lui Detroit Pistons, Jonas Jerebko, cel care la primul său sezon în NBA a bifat 80 de prezenţe, fiind titular de 73 de ori. Măsoară 2.08 metri, cântăreşte 105 kilograme, are 23 de ani şi evoluează pe postul de extremă de forţă, acesta fiind principalul pericol pentru echipa noastră.

Tehnicianul României a recunoscut forţa adversarului de azi, dar în acelaşi timp a declarat că echipa sa este capabilă de un rezultat bun: „Tehnic, suedezii sunt mai buni, dar eu am încredere în echipa mea, care va trebui să pună în practică tot ce i-am cerut pentru a câştiga acest joc. Aceşti tineri dau totul pentru echipa naţională, a declarat antrenorul Carl John Neuman. Intrarea spectatorilor va fi liberă, iar partida va fi transmisă în direct de TVR 1.

 
„Pe foaie, suedezii sunt favoriţi, dar cu ajutorul publicului, pot fi învinşi“
Mihai Silvăşan, căpitan România

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite