Cluj: Capitala îşi trimite festivalurile de ţinută la Cluj (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Capitala îşi trimite festivalurile de ţinută la Cluj (VIDEO)
Cluj: Capitala îşi trimite festivalurile de ţinută la Cluj (VIDEO)

Cea de-a doua ediţie a festivalului european de teatru, dans şi imagine video, „Temps d’images Romania" debutează luni în premieră la Cluj. Organizatorii şi-au motivat alegerea prin faptul că şi Clujul nu doar Bucureştiul merită un festival de asemenea anvergură, un festival-reţea care se desfăşoară şi în alte zece ţări din Europa.

Festivalul european de teatru, dans şi imagine video, „Temps d’images Romania", se desfăşoară în perioada 9 -15 noiembrie, la Cluj-Napoca. Festivalul finanţat cu sprijiniul Comisiei Europene se organizează în premieră în oraşul de pe Someş, după ce prima ediţie a avut loc la Bucureşti.

Festival unic în Cluj-Napoca

Organizatorii au declarat pentru „Adevărul de Seară” că publicul clujean merită o ofertă culturală mai diversă: „La Bucureşti sunt deja suficiente evenimente culturale.

Clujul şi artiştii locali aveau nevoie de asemenea festival care le oferă o vizibilitate internaţională. Festivalul reprezintă o noutate şi pentru că este dedicat  interactivităţii dintre: teatru, dans şi imagine video”, a declarat Cora Sevianu, coordonatorul festivalului.

Istoria Fabricii de Pensule reconstituită prin artă

În cadrul „Temps d’images Romania" vor avea loc şase spectacole, trei performance-uri, patru ateliere de cercetare artistică, la care vor participa coregrafi şi artişti vizuali, un workshop dedicat studenţilor, o expoziţie video şi un eveniment audio-video. Artiştii invitaţi vin din Elveţia, Franţa, Italia, Germania, Norvegia, Slovenia şi România.

„Ne propunem ca Temps d’images să devină una din acele întâlniri anuale extraordinare ale Clujului, care să anime oraşul şi care să deschidă noi perspective pentru locuitorii acestuia”, au anunţat organizatorii.

Unul din momentele inedite ale evenimentului va fi pus în scenă de compania de teatru franceză Haut et Court vineri, 13 şi sâmbătă 14 noiembrie, de la ora 17.00, la Fabrica de Pensule. Artiştii vor încerca să reconstituiască, prin teatru şi imagini video o parte din istoria locului.

Din Franţa în zece ţări europene

„Temps d’images” a fost creeat de către canalul francez Arte în anul 2002. Proiectul s-a dezvoltat ulterior la nivel european, desfăşurându-se acum în zece ţări: Belgia, Estonia, Franta, Germania, Italia, Portugalia, Polonia, Romania, Ungaria şi Turcia.

„Temps d’images” este un eveniment cultural interdisciplinar care îşi propune să creeze punţi de comunicare între artişti din zona artelor spectacolului şi a artelor vizuale, în scopul creării de noi forme artistice.

Unde au loc spectacolele „Temps d’images”?

Locaţiile unde se va defăşura evenimentul vor fi Turnul Croitorilor, Casa Tranzit, Muzeul de Artă, Fabrica de Pensule, Colegiul Academic, Teatrul Naţional „Lucian Blaga”, dar şi Teatrul Maghiar de Stat din Cluj. Preţul unui bilet de intrare în cadrul unui spectacol este de 8 lei pentru elevi şi studenţi şi 15 lei preţ întreg.

Vezi care este programul evenimentului în Adevărul de Seară

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite