Cântăreţul Florin Chilian rămâne condamnat la un an şi zece luni de închisoare cu suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Cluj a decis menţinerea pedepsei date de Tribunalul Cluj în cazul cântăreţului Florin Chilian, condamnat la un an şi zece luni de închisoare cu suspendare după ce în iulie 2006 acesta a condus băut şi a provocat un accident.

Curtea de Apel Cluj a judecat miercuri, recursul înaintat de Chilian împotriva deciziei Tribunalului Cluj, care îl condamnase la un an şi zece luni de închisoare cu suspendare. Hotărârea rămâne definitivă.

Cântăreţul Florin Chilian a fost condamnat după ce în iulie 2006 a condus băut şi a provocat un accident, pentru infracţiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 grame / litru alcool pur în sânge.

În procesul în care Florin Chilian a fost acuzat că ar fi condus o maşină în stare de ebrietate şi ar fi provocat un accident rutier soldat cu pagube materiale însemnate, magistraţii au audiat-o pe solista Ana Maria Georgescu, fosta prietenă a cântăreţului. Ea declara judecătorilor că, în noaptea de 23 spre 24 iulie 2006, Chilian s-a certat de două ori cu poliţiştii, prima altercaţie având loc în cartierul clujean Dâmbu Rotund, când, la ieşirea de la o petrecere, Chilian a început să adreseze injurii unei patrule de Poliţie şi a refuzat să se legitimeze.

Atunci, Ana Maria Georgescu spunea că a aplanat conflictul, după care a condus maşina lui Chilian până în centrul oraşului, la căminul de garnizoană, unde voiau să se cazeze peste noapte. Pe drum, cei doi s-au certat şi atunci fata a decis să se cazeze singură. După aproximativ 20 de minute, a fost apelată de Chilian, care i-a spus: "Vino repede. Tu eşti de vină".

Conform rechizitoriului, după plecarea Anei Maria Georgescu, Chilian, deşi băuse, s-a urcat la volanul maşinii şi s-a îndreptat spre Cojocna, iar pe strada Traian Vuia a pierdut controlul volanului şi a intrat cu maşina în bordura de pe partea stângă a drumului.

Tânăra le-a relatat judecătorilor că a fost bătută de mai multe ori de Florin Chilian, iar în seara respectivă a luat un taxi şi a mers spre ieşirea din Cluj către Cojocna, unde l-a văzut pe Chilian aplecat la roata din faţă stânga, unde maşina era tamponată.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite