Cântăreţul - vedetă pe YouTube

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aldo Blaga a câştigat notorietate după ce şi-a publicat pe internet videoclipuri în care în cântă în faţa unui webcam. El a adunat peste un milion de vizualizări şi peste 10.000 de „abonaţi".

Un microfon cumpărat cu trei lei, lipit pe o sticlă goală de apă minerală şi mult talent, de atât a avut nevoie Aldo Blaga pentru a deveni unul din cântăreţii-vedetă pe YouTube. Fără promovare sau vreo filmare profesionistă, doar cu ajutorul unui webcam ieftin, clujeanul a reuşit în câteva luni să strângă la videoclipurile postate pe internet peste un milion de vizualizări. „Românul e inventiv, însă în cazul meu nu se aplică, pentru că am «furat» ideea, ca sa n-o spun mai urât, de la alţii care făceau acelaşi lucru şi se bucurau de oarecare recunoaştere", povesteşte Aldo Blaga.

Prima piesă postată pe internet a fost „The Last Dance", din repertoriul lui Frank Sinatra. Artistul nu s-a bucurat de atenţie în mod instantaneu, însă, în timp, a atras tot mai mulţi internauţi, videoclopul lui Aldo câştingând treptat notorietate.

Michael Buble de România

„Ca să elimin pâcâitul microfonului, am pus peste el un ciorap, o şosetă, ce-am gasit. Haios, dar functional. Aşa am înregistrat primele piese. N-am simţit că aş avea nimic în plus faţă de alţii care fac acelaşi lucru, ba dimpotrivă. Aşteptam, însă, de la cei care mă ascultau să îmi demonstreze contrariul", glumeşte cântăreţul.

Primul videoclip postat de Aldo pe YouTube a strâns aproape 13.000 de accesări. Au urmat apoi alte câteva zeci de postări, recordul de audienţă înregistrându-l un cover după o melodie mai „ambiguă", Moonlight Serenade (135.000 de vizte), urmată de o melodie din repertoriul lui Michael Buble. Aşa a ajuns să fie supranumit în lumea muzicală „Michael Buble de România", chiar dacă este de părere că îi poate face şi rău comparaţia cu celebrul artist: „Mă ajută, însă în acelaşi timp îmi pune o etichetă, de care va trebui să muncesc mult să scap sau poate nu. Vom vedea peste 10 ani".

Colaborări de cinci stele

Acum, pagina de YouTube a solistului a adunat aproape 10.000 de abonaţi, care îi urmăresc sistematic evoluţia. Vocea clujeanului a atras şi atenţia unor mari artişti din străinătate. Aldo se poate lăuda cu colaborări de cinci stele, precum cea cu prim-trombonist din orchestra lui Frank Sinatra (n.r. în perioada 1990 - 1997), dar şi cu Mike Jeffers, percuţionist şi patron al revistei Chicago Jazz Magazine. În România, Aldo a cântat alături de Horia Brenciu, A.G. Weinberger sau Mike Godoroja, dar are şi un proiect popriu, voce-saxofon, alături de TzikaSax.

Pentru că nu se poate încă întreţiine exclusiv din muzică, Aldo practică meserii mai puţin „artistice". „Repar calculatoare, mai fac pe şoferul, car şi montez diferite scule. Se fac bani puţini, dar constant", a conchis muzicianul.

Întrebări şi răspunsuri

Cât de important este internetul pentru un artist necunoscut?

A.B.:
Online-ul a devenit ceea ce era radioul pe vremuri. Nu cred că va reuşi vreodată sa înlocuiască radioul în schimb, dar a devenit una dintre cele mai populare unelte de promovare, concurând direct cu radio, TV sau presa scrisă. Deci, e foarte important.

Cât ai de gând să continui înregistrarile pe YouTube?

A.B.:
Voi continua să postez, când voi avea timp liber, lux de care nu prea mai dispun, dar vreau să am cât mai multe înregistrări de la concerte, să postez lucruri palpabile. Nu camera mea, nu condiţiile „ideale" de-a cânta. Deci, nu multă vreme, în ceea ce priveşte înregistratul pieselor acasă la mine.

Profil

Născut:
20 iulie 1986, Satu Mare
Educaţie:
Academia de Muzică „Gheorghe Dima", din Cluj
Starea civilă:
Necăsătorit

Ce-i place

Nu refuză niciodată o mâncare cu brocolli, dar este şi un fan al preparatelor cu varză.

Ce nu-i place

Nu-i plac morocănoşii, nici măcar oamenii care nu zâmbesc . Încearcă mereu să se ferească de politică. De asemenea,  nu-i place existenţa banilor.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite