Campion naţional de box care a fost în boxa acuzaţilor, lucrează acum la o firmă de jocuri de noroc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La data de 20 aprilie a acestui an, Ioan Lingurar a fost acuzat că a bătut mai multe persoane, după ce a consumat substanţe etnobotanice. Cinci persoane au făcut plângere penală împotriva lui Ioan Lingurar, după ce, în februarie, au ajuns la spital bătut de fostul boxer.

Ioan Lingurar (21 de ani), zis şi Piţi, a fost prezentat instanţei clujene într-un dosar penal în care fostul boxer era acuzat de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. În noaptea de 18 februarie, Piţi a luat la bătaie, împreună cu patru prieteni, mai mulţi tineri care se aflau în clubul Gold din Cluj-Napoca, inclusiv DJ-ul. Lingurar, arestat preventiv pentru 29 de zile, susţinea că nu ţine minte nimic din cele întâmplate, deoarece se afla sub influenţa unor substanţe etnobotanice.

Şi-a recunoscut faptele

În noaptea scandalului au ajuns la spital, bătute de fostul boxer, mai multe persoane. Dintre acestea, doar cinci au făcut plângere penală. „M-a prins pe Eroilor, în plin centru. Nu am făcut rău la nimeni. Este absurd, nu mai eşti în siguranţă pe stradă. M-au luat din senin, mi-au spart capul, am ajuns la spital. Vreau să se ia măsuri", a spus unul dintre reclamanţi, în vârstă de 18 ani, care nu a dorit să-şi spună numele.

image

VEZI AICI MAI MULTE IMAGINI CU IOAN LINGURAR

Ioan Lingurar şi-a recunoscut ulterior faptele, bazându-se că, astfel, va beneficia de o reducere a pedepsei. „În acele momente, clientul meu se afla sub influenţa substanţelor etnobotanice, nu mai ţine minte nimic. Are un loc de muncă stabil, la o sală de jocuri, familia îl susţine, noi cerem înlocuirea măsurii de arestare preventivă cu cea de cercetare în libertate, fără a părăsi oraşul", spunea atunci Anca Maxim, avocatul lui Lingurar.

Deşi judecătorul a decis eliberarea lui Lingurar, Parchetul a făcut recurs. Astfel, Piţi şi-a petrecut sărbătorile după gratii, iar apoi a primit o pedeapsă cu suspendare pentru un an şi a fost eliberat.„Acum este în libertate, a primit cu supendare. A venit de câteva ori la sală, a făcut câte-un antrenament, dar de atunci nu l-am prea văzut. Lucrează la aceeaşi firmă de jocuri de noroc, unde tatăl său este un fel de director. Doar o lună a stat în arest, iar apoi i-au dat drumul“, spune Dumitru Negrea, fostul său antrenor.

Ioan Lingurar, cunoscut ca „Piţi“ de prietenii lui, a activat ca boxer până în anul 2009. Motivul pentru care s-a lăsat la o vârstă propice marii performanţe, a fost strict legat de familia sa şi prieteni. La fel cum se întâmplă în multe cazuri ale boxerilor, şi „Piţi“ a intrat în anumite cercuri suspecte, ceea ce i-au influenţat decisiv viaţa. Dumitru Negrea are regrete pentru faptul că elevul său nu s-a ţinut de box şi s-a lăsat influenţat de anturaj: „Îmi pare nespus de rău pentru ce i s-a întâmplat. Acum, la 21 de ani, aveam cea mai mare nevoie de el. Puteam face multe împreună“, spunea antrenorul imediat după arestarea fostului său elev.






Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite