Campion naţional de box, în boxa acuzaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ioan Lingurar este acuzat că a bătut mai multe persoane, după ce a consumat substanţe etnobotanice. Cinci persoane au făcut plângere penală împotriva lui Ioan Lingurar, după ce, în februarie, au ajuns la spital bătute de fostul boxer.

Ioan Lingurar (21 de ani), zis şi Piţi, a fost prezentat astăzi instanţei clujene într-un dosar penal în care fostul boxer este acuzat de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. În noaptea de 18 februarie, Piţi a luat la bătaie, împreună cu patru prieteni, mai mulţi tineri care se aflau în clubul Gold din Cluj-Napoca, inclusiv DJ-ul. Lingurar, arestat preventiv pentru 29 de zile, susţine că nu ţine minte nimic din cele întâmplate, deoarece se afla sub influenţa unor substanţe etnobotanice.

Şi-a recunoscut faptele

În noaptea scandalului au ajuns la spital, bătute de fostul boxer, mai multe persoane. Dintre acestea, doar cinci au făcut plângere penală. „M-a prins pe Eroilor, în plin centru. Nu am făcut rău la nimeni. Este absurd, nu mai eşti în siguranţă pe stradă. M-au luat din senin, mi-au spart capul, am ajuns la spital. Vreau să se ia măsuri", a spus unul dintre reclamanţi, în vârstă de 18 ani, care nu a dorit să-şi spună numele.

Citeşte şi părerea fostului său antrenor

Ioan Lingurar şi-a recunoscut astăzi faptele, bazându-se că, astfel, va beneficia de o reducere a pedepsei. „În acele momente, clientul meu se afla sub influenţa substanţelor etnobotanice, nu mai ţine minte nimic. Are un loc de muncă stabil, la o sală de jocuri, familia îl susţine, noi cerem înlocuirea măsurii de arestare preventivă cu cea de cercetare în libertate, fără a părăsi oraşul", a declarat Anca Maxim, avocatul lui Lingurar. Deşi judecătorul a decis eliberarea lui Lingurar, Parchetul a făcut recurs. Astfel, Piţi îşi va petrece sărbătorile după gratii şi va fi judecat săptămâna viitoare. Dacă va fi găsit vinovat, Piţi riscă o pedeapsă cu închisoarea între unu şi cinci ani.

Vezi cine i-a influenţat viaţa sportivului

Cine este Ioan Lingurar

Ioan Lingurar a început boxul la zece ani. Specialiştii îl considerau unul dintre cei mai talentaţi sportivi la vremea respectivă. „Putea ajunge departe. În 2004, fratele lui s-a sinucis, iar acest lucru şi cercul său de prieteni l-au marcat pentru totdeauna. Părinţii lui, chiar dacă sunt rromi, sunt extraordinari. Tatăl său a insistat mereu ca el să facă box", a arătat fostul său antrenor, Dumitru Negrea.

Negrea regretă şi acum că elevul său nu s-a ţinut de box şi s-a lăsat influenţat de anturaj. „Îmi pare nespus de rău pentru ce i s-a întâmplat. Puteam face multe împreună", a mai spus antrenorul.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite