CFR Cluj, campioana care a uitat fotbalul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CFR Cluj a continuat seria rezultatelor proaste şi, după egalul de ieri de la Alba Iulia, cu rivala „U“, echipa lui Cîrţu s-a apropiat de zona retrogradării, având doar două victorii în nouă etape. Atmosfera de Liga Campionilor de pe Stadionul „Cetate” s-a datorat „studenţilor” din tribună. Spectacolul a fost întregit şi de jocul din teren, încheiat egal, 1-1.

Nu doar Bucureştiul se poate bucura de un derby adevărat, cum ar fi Steaua - Dinamo, ci şi Clujul. Cu menţiunea că „şocul" ardelean s-a disputat departe de casă, la Alba Iulia. „U" şi CFR şi-au propus să facă o reclamă scumpă provinciei şi, în mare parte, au reuşit. Lumea a venit cu mic, cu mare la stadion, bannerele au înteţit arena, dar parcă ceva era rupt din peisaj: lumina zilei. Dacă acest derby s-ar fi jucat în nocturnă, atunci ar fi avut toate ingredientele unei partide de interes naţional.

Pe gazon, meciul nu s-a lăsat mult „aşteptat", iar „studenţii" lui Marian Pană au deschis scorul după un sfert de oră de joc, prin Claudiu Niculescu. Fostul dinamovist şi-a adus cu el, de la Bucureşti, şi loviturile libere executate la vinclu, şi a mai arătat asta o dată. Săracul Stăncioiu nici nu mai ştia pe unde e mingea. Din nefericire pentru „U", imediat după marcarea golului, „albii" s-au retras în apărare. Iar Traore nu a avut nevoie de prea multe invitaţii ca s-o bage în poartă. După alt sfert de oră, CFR-ul egala.

De aici a urmat un joc de-a şoarecele şi pisica, în unele momente chiar de „Tom şi Jerry", pentru că ratările campioanei veneau parcă din desenele animate. Scăpaţi singuri cu Huţan, Traore şi, apoi, Bud n-au fost în stare să dea lovitura de KO. În careul celălalt, cel mai periculos om a rămas tot vulpoiul Niculescu, atât din faze fixe, cât şi din lovituri de cap. S-a încheiat 1-1, iar lupta pentru titlul de „number one" în oraşul din Dealul Feleacului s-a amânat pentru retur. 

1-1

U Cluj: Huţan - Unguruşan, Cvirik (D. Munteanu 83), Balde, Mendy - Delgado, Păcurar, V. Gheorghe (Ad. Ionescu 66), Boştină - Cl. Niculescu, Lemnaru (Piţ 88). Antrenor: Marian Pană

CFR: Stăncioiu - Panin, Cadu, Alcantara, I. Rada - E. Kone (De Zerbi 73), G. Mureşan (Veloso 46), E. Dică, Culio - Peralta - Traore (Bud 60).
Antrenor: Sorin Cîrţu

Gol: Niculescu 15 / Traore 30

Stadion: „Cetate" Alba-Iulia: 10.000

Arbitru: Alexandru Deaconu

"Poate şi temperatura ridicată a influenţat jocul. Rezultatul este nedrept. Traore a ratat mult pe fondul oboselii."
Sorin Cîrţu
antrenor CFR Cluj

"Loviturile libere sunt ca mersul pe bicicletă, nu se uită niciodată. Îi mulţumesc domnului Cîrţu pentru aprecieri."
Claudiu Niculescu
atacant „U" Cluj

"Antrenorului cu care vom lua iar titlul îi vom da bonusurile după ce ne vom bucura, după ce vom face poza oficială, iar apoi ne vom despărţi." 
Arpad Paszkany
patron CFR Cluj

Telex

Iuliu Mureşan a plecat în minutul 75. Mureşan a ajuns la derby cu două ore înainte şi a stat alături de directorul executiv Răzvan Zamfir. Preşedintele lui CFR nu s-a salutat cu finanţatorul lui „U", Florian Walter şi a plecat cu 15 minute înainte de final. „N-am vrut să intru în conflict cu suporterii lui «U» şi am preferat să evit întâlnirea cu ei", a declarat Mureşan.

Gabi Mureşan s-a accidentat. Jucătorul a călcat strâmb, la o fază petrecută în minutul 75, în timp ce se chinuia să păstreze o minge în teren. Mijlocaşul campionilor a devenit incert pentru meciul cu AS Roma
de marţi.

CFR ajunge la retrogradare. Campioana are cel mai slab început de sezon de când joacă în prima ligă, cu doar două victorii. Din acest motiv, la finalul acestei etape, CFR Cluj poate ajunge pe un loc retrogradabil.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite