Câmpia Turzii, oraş exotic În centrul oraşului au fost plantaţi 27 de palmieri tropicali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria municipiului Câmpia Turzii a plantat în centrul oraşului 27 de palmieri care fac parte dintr-o familie de arbori tropicali. Municipiul clujean devine, astfel, oraş exotic.

În faţa blocurilor gri din centrul Câmpiei Turzii, pe mica pietonală, primăria a plantat 27 de palmieri de 1,6 metri. Viceprimarul Ioan Moldovan spune că s-a cheltuit pentru fiecare 270 de lei, fără TVA. Astfel, primăria a cheltuit peste 7.000 de lei pentru decorarea centrului oraşului. „Palmierul e un arbore decorativ şi trăieşte între 80 şi 100 de ani“, a spus acesta.

Palmierii au fost plantaţi în centrul oraşului ieri şi alaltăieri.

Specialiştii în botanică sunt, însă de altă părere, cu privire la rezistenţa acestori arbori, în condiţiile climatice de la noi. „Depinde de specie. Unii palmieri europeni, mediteraneeni rezistă la temperaturi de zero grade. Însă nu mai mult de o noapte. Este foarte important ca un palmier crescut în seră să nu fie expus direct în soare, pentru că că are probeleme de adaptare. Trebuie expuşi treptat, să se obişnuiască“, a declarat Felician Micle, fostul director al Grădinii Botanice  „Alexandru Borza“ din Cluj. Acesta precizat că palmierii pot rezista în condiţii normale la temperaturi de peste 8-10 grade Celsius.

Citeşte şi Palmierii, noua modă din oraşe

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite