Campanie de transferuri încheiată la Cluj!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atât CFR, cât şi „U“ Cluj au încheiat campania de achiziţii din iarnă şi se pregătesc de retur. Patronii celor două cluburi clujene, Arpad Paszkany şi Florian Walter, au anunţat că nu mai transferă niciun jucător în acest mercato

CFR şi Universitatea s-au mişcat extrem de rapid în perioada de transferuri şi au reuşit să definitiveze loturile pentru returul de campionat. Disputa de la distanţă în ceea ce priveşte investiţiile a fost câştigată detaşat de patronul „alb-negrilor“, cheltuind două milioane de euro pentru a consolida o echipă care în acest sezon îşi propune o clasare în prima jumătate a campionatului, dar anul viitor vrea o participare în cupele europene. În schimb, rivalul de la distanţă, proprietarul lui CFR Cluj, Arpad Paszkany, a avut parte de cea mai slabă campanie de achiziţii din istoria modernă a clubului, plătind doar 500.000 de euro pentru jucătorii noi.

Record de investiţii la „U“ Cluj

Dacă CFR şi-a obişnuit suporterii ca în fiecare perioadă de transferuri să cheltuie sume importante de bani pentru achiziţii, de data aceasta omul cu banii din Gruia s-a reprofilat. În Gruia au ajuns doar trei fotbalişti, dintre care unul a venit liber de contract, iar ceilalţi doi au costat 500.000 de euro. Maftei a fost achiziţionat de la Urziceni cu 300.000 de euro, în timp ce în conturile Victoriei Brăneşti au intrat 200.000 de euro pentru Nicoară.

În tot acest timp, Florian Walter, patronul „Şepcilor Roşii“, a cheltuit două milioane de euro, cea mai mare sumă din istoria clubului, pentru a aduce la Cluj şase fotbalişti. Cel mai scump a fost Adrian Cristea, 1,5 milioane, în timp ce Marius Popa, Abrudan, Nasser Menassel, Elias Bazzi şi Steven Pele au costat în total 500.000 de euro.

„Am încheiat campania de achiziţii, sunt şanse foarte mici să mai vină cineva acum. Lotul e complet, suntem mulţumiţi de valoarea lui. Am adus jucători de calitate, care ne vor ajuta foarte mult“, a spus Walter. De asemenea, Paszkany a anunţat că din punctul său de vedere lotul este pregătit pentru retur, dar nu a exclus varianta să mai sosească un jucător:

„Am dus la bun sfârşit ceea ce ne-am propus şi anume restructurarea lotului. În principiu nu va mai veni nimeni, dar nu excludem nicio posibilitate, fotbalul e plin de surprize“, a declarat acesta. Cei de la CFR au plecat în cantonamentul din Turcia vineri, urmând ca Universitatea să decoleze spre Bucureşti diseară la ora 19.00, pentru ca mâine să plece spre staţiunea turcă Belek, locaţia unicului cantonament, care va dura trei săptămâni.


6-3 este raportul transferurilor din această iarnă, între „U“ şi CFR

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite