Campanie „20 de ani în 20 de zile“: Evenimentele anului 1993

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inaugurarea statuii lui Avram Iancu, deschiderea primăriei clujene faţă de cetăţeni, demararea procedurilor de re-construire a unei cruci pe Cetăţuie sau sinuciderea revoluţionarului Călin Nemeş au marcat Clujul în 1993.

STATUIA LUI AVRAM IANCU. Pe 30 noiembrie, cu o zi înaintea celebrării Zilei Naţionale a României, a fost dezvelită statuia lui Avram Iancu, în piaţa care, de atunci, poarta numele „Crăişorului Munţilor”.

COMITET PENTRU CRUCE. Primăria Cluj-Napoca a înfiinţat la finele lunii aprilie un comitet, care urma să se ocupe de reamplasarea, pe Cetăţuie, a unei cruci, după ce comuniştii o dărâmaseră pe cea ridicată în memoria celor care fuseseră întemniţaţi acolo.

RELAŢII CU CLUJENII. Pe 1 iunie, Primăria a deschis primul birou de relaţii cu publicul.

PIAŢĂ AUTO. Prima piaţă auto din România a fost inaugurată în Cluj-Napoca. Aceasta era amplasată la Oser, fostul târg de vechituri.

TRAGEDIE. Actorul clujean Călin Nemeş, unul dintre cei care, la Revoluţie, şi-au dezvelit piepturile în faţa soldaţilor, s-a sinucis pe 8 iulie, nemulţumit că persoanele răspunzătoare pentru uciderea revoluţionarilor la Cluj nu fuseseră pedepsite.

CAMPANIE: Ce am făcut în ultimii 20 de ani?

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite