Campania de vaccinare gratuită antigripală începe luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 6.000 de doze de vaccin disponibile gratuit. FOTO: Arhivă
Peste 6.000 de doze de vaccin disponibile gratuit. FOTO: Arhivă

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Cluj a început, astăzi, distribuirea dozelor de vaccin gripal către medicii de familie şi către unităţile medicale. Primii beneficiari ai dozelor de vaccin sunt cei cu risc ridicat de îmbolnăvire.

La nivelul judeţului Cluj s-au achiziţionat 6.400 de doze de vaccine gripal, iar după 15 noiembrie vor mai ajunge, prin intermediul Ministerului Sănătăţii, cel puţin încă 20.000 de doze din cele 730.000 achiziţionate. "Noi sperăm să primim între 20.000 şi 30.000 de doze, astfel am putea vaccina grupele de vârstă cu mare risc de îmbolnăvire", spune Dorina Duma, şefa DSP Cluj. În această categorie intră persoanele cu vârstă de peste 65 de ani, cele cu boli cronice, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi. "Practic, medicii care au venit după dozele de vaccin pot începe, de luni, vaccinarea. Eu la sfârşitul săptămânii viitoare intenţionez să mă vaccinez", adaugă Dorina Duma.

Niciun caz de gripă

Săptămâna trecută, la nivelul judeţului, s-a înregistrat un pacient suspect de gripă pentru care s-au recoltat probe şi s-au trimis la Bucureşti pentru verificare. Deşi rezultatul nu este cunoscut, Dorina Duma spune că evoluţia bolii este normală şi că nu se pune problema să fie gripă. În cazul virozelor, situaţia este similară ce cea din anii precedenţi. Săptămâna trecută s-au înregistrat în jur de 2.600 de cazuri de infecţii ale căilor respiratorii superioare şi circa 320 de pneumopatii acute.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite