Campania a debutat cu probleme la Cluj: PRM a contestat locul stabilit pentru UDMR pe buletinele de vot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PRM Cluj a contestat, vineri, la Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Cluj, faptul că UDMR a fost trecută în grupa partidelor parlamentare, deşi nu este partid politic parlamentar şi nu se regăseşte în lista partidelor politice din România.

Potrivit contestaţiei PRM transmise, vineri, la BEJ Cluj, UDMR nu este partid politic parlamentar şi trebuia să intre la tragerea la sorţi în etapa a doua.

„PRM Cluj a contestat la BEJ Cluj stabilirea ordinii partidelor parlamentare şi neparlamentare pe buletinele de vot din judeţul Cluj, ca urmare a tragerii la sorţi, unde UDMR a fost trecută în grupa partidelor parlamentare, deşi nu este partid politic parlamentar şi nu se regăseşte la Tribunalul Municipiului Bucureşti în lista partidelor politice din România. Ca urmare a nerespectării prevederilor legale, UDMR a fost trasă la sorţi în vederea stabilirii ordinii partidelor parlamentare pe buletinele de vot şi a ajuns pe locul întâi. Aşa cum rezultă din adresa nr.1/529/R/A din 4 mai 2012 a Camerei Deputaţilor, UDMR nu este partid politic. Pe cale de consecinţă, UDMR, nefiind partid politic parlamentar, trebuia să intre la tragerea la sorţi în etapa a doua", se arată în contestaţia semnată de liderul filialei, Gheorghe Funar, potrivit Mediafax.

Conducerea PRM Cluj a solicitat BEJ Cluj să intre în legalitate şi „să procedeze la o nouă tragere la sorţi în vederea stabilirii ordinii partidelor parlamentare, PSD, PNL, PC, UNPR, PDL, precum şi a ordinii partidelor şi alianţelor neparlamentare".

Preşedintele BEJ Cluj, judecătorul Monica Trofin, a declarat, vineri, că sesizarea PRM a fost înregistrată şi va fi soluţionată luni.

adevarul.ro îţi va prezenta în campania electorală cele mai interesante informaţii din Cluj despre campanie, alegeri şi candidaţi. Pe adevarul.ro vei putea afla în timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale 2012.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite