Cluj: Caloriferele Poştei, deturnate la vila şefului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Caloriferele Poştei, deturnate la vila şefului
Cluj: Caloriferele Poştei, deturnate la vila şefului

Procesul fostului şef al Direcţiei de Poştă Cluj, Petre Moldovan a început săptămâna aceasta la Judecătoria din Cluj. Acesta este acuzat că a prejudiciat instituţia, împreună cu doi subordonaţi, cu 9.000 de lei. 

În rechizitoriul procurorilor se arată că în data de 8 decembrie 2004, o maşină a Direcţiei Regionale a Poştei Române a transportat de la Oradea, de la firma Plan Therm SRL, un număr de 11 colete cu calorifere şi elemente de racord, în valoare de 3.100 de lei.

Deşi erau destinate pentru un oficiu poştal din Zalău, pentru care se emisese factură, coletele au fost descărcate în garajul directorului Moldovan, de pe Calea Floreşti din Cluj. Acestea au ajuns apoi la casa în construcţie a lui Moldovan de pe strada Rarău. De asemenea, tot aici, în perioada 2004-2005, procurorii pretind că ar fi ajuns tot 11 colete cu vase de toaletă, în valoare de circa 3.200 de lei.

De asemenea, Moldovan este acuzat că a umflat cu circa 3.000 de lei nişte facturi reprezentând contravaloarea unor piese auto şi servicii pentru mai multe autovehicole ale Poştei.
Prejudiciul total produs instituţiei s-ar ridica la nivelul de 9.100 de lei.

Paguba a fost achitată

La primul termen al procesului, Moldovan a declarat în faţa judecătorului că nu a primit niciodată acele calorifere. El spune că pentru cele 28 de calorifere din casa sa, construită în aceeaşi perioadă, are documente de provenienţă. „Toată acţiunea anchetatorilor este o făcătură, menită să mă  împiedice să-mi reiau postul de conducere, recâştigat în instanţă în urmă cu doi ani”, ne-a spus Moldovan la ieşirea din sala de judecată.

Moldovan a fost demis de la conducerea Direcţiei Regionale de Poştă Cluj în 2005 după schimbarea puterii politice.   
Gheorghe Loghin, fostul şef administrativ al Poştei Române, a declarat în faţa instanţei de judecată că nu ştie unde au ajuns caloriferele, dar ştie că nu au mai ajuns la Zalău. Totuşi, Loghin a achitat integral contravaloarea piseleor care i se impută conducerii – 9.000 de lei, încă în timpul urmăririi penale.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite