Călin Stoia rămâne în închisoare, deşi a plătit cea mai mare cauţiune din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călin Stoia rămâne în continuare după gratii
Călin Stoia rămâne în continuare după gratii

Instaţa a decis: Călin Stoia rămâne la închisoare, deşi familia lui a plătit 1 milion de lei, cea mai mare cauţiune din România. Avocaţii lui au depus imediat recurs.

UPDATE 17.00

Sergiu Bogdan, avocatul lui Călin Stoia, a explicat de ce instanţa a decis respingerea eliberării pe cauţiune, în ciuda faptului că s-a plătit 1 milion de lei. „Aşa este sistemul în România, spre deosebire de multe alte ţări. Astfel, în România pentru a se judeca cererea de eliberare pe cauţiune suma stabilită trebuie să fie deja achitată. Astfel, când a stabilit suma de 1 milion de lei Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu a decis şi asupra oportunităţii eliberării pe cauţiune. În alte ţări, când se stabileşte cauţiunea se stabileşte şi eliberarea pe cauţiune, dacă aceasta e plătită“.

UPDATE 16.52

Curtea de Apel Cluj a decis: Călin Stoia rămâne la închisoare, deşi familia lui a plătit 1 milion de lei, cea mai mare cauţiune din România. Avocaţii lui au depus imediat recurs. Călin Stoia a fost dus către arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, unde este arestat şi edilul Sorin Apostu.

UPDATE 16.25

Călin Stoia, administratorul Brantner România, a susţinut, în faţa instanţei, că îşi dă demisia din toate funcţiile de conducere pe care le deţine. În plus, el a invocat și starea precară de sănătate, care s-a înrăutățit în cele 20 de zile de arest. Stoia a arătat că are probleme cu coloana, iar lipsa exercițiilor fizice și a unui tratament adecvat i le agravează.

UPDATE 16.15

Sergiu Bogdan, avocatul lui Călin Stoia, a susţinut că suma de 1 milion de lei a fost stânsă în timp record cu ajutor de la rude şi prieteni. Magistraţii clujeni au stabilit cauţiunea în data de 25 noiembrie. În aceste condiţii, familia lui Stoia a avut la dispoziţie circa patru zile pentru a strânge 1 milion de lei (230.000 de euro).

UPDATE 15.23

Avocaţii lui Călin Stoia, administratorul Brantner, reţinut în dosarul de mită al edilului Sorin Apostu, au depus la dosar dovada plăţii sumei de 1 milion de lei, suma stabilită de instanţă pentru eliberarea pe cauţiune.

CITEŞE ŞI Cea mai mare cauţiune din ţară pentru administratorul Brantner

UPDATE 14.00

Călin Stoia, administratorul Brantner, reţinut în dosarul de mită al edilului Sorin Apostu, trebuie să decidă astăzi dacă plăteşte preţul libertăţii - 1 milion de lei. Potrivit avocatului Sergiu Bogdan, suma trebuie plătită până la ora 15.00.

Cauţiunea decisă de instanţă este o premieră la nivel naţional, iar banii sunt o garanţie prin care magistraţii vor să se asigure că Stoia se va prezenta la proces. Cererea de eliberare pe cauţiune, depusă de avocaţii lui Călin Stoia, s-a judecat vineri, astfel că administratorul Brantner a avut la dispoziţie trei zile să decidă dacă plăteşte sau nu cei aproximativ 230.000 de euro.

Cea mai mare cauţiune din ţară

Avocatul lui Călin Stoia, Sergiu Bogdan, a declarat că până acum cea mai mare cauţiune a fost stabilită la 5.000 de euro. „Cauţiunea a fost stabilită la un milion de lei, e o sumă foarte mare, de cinci ori mai mare decât orice cauţiune stabilită până în prezent. Nu ştiu ce va decide clientul meu“, a explicat Bogdan. Cauţiunea pentru Stoia se ridică la 1 milion de lei (230.000 de euro)

De ce este acuzat Stoia

CITEŞTE ŞI Mită de 45.000 de euro pentru gunoaie

Călin Stoia, administratorul SC Brantner, a fost arestat pentru că i-ar fi dat mită 45.000 de euro primarului de Cluj, Sorin Apostu, pentru obţinerea contractului de ridicare a gunoiului menajer din oraş, în valoare de 2,5 milioane de euro pe an. Magistraţii au decis arestarea şi pentru că existau indicii potrivit cărora Stoia pregătea săvârşirea unei noi infracţiuni de corupţie, prin promisiunea că va interveni la persoane cu funcţii de decizie pentru rezolvarea alocării unor sume de bani pentru contracte la construcţii de drumuri.

Rămâneţi pe cluj.adevarul.ro pentru a afla dacă Stoia părăseşte sau nu arestul.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite