Călin Platon: „Mi-a intrat soarele în ochi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul prefect a declarat că nu vazut victimele pentru că a fost orbit de soare. Călin Platon a lovit pe trecerea de pietoni o mamă şi pe bebeluşul acesteia, care a decedat.

"Era la ora 6 seara, când soarele apunea, şi mi-a intrat în ochi, de aceea nu am putut vedea”, a declarat Călin Platon, în momentul aducerii sale în faţa procurorilor.  În ceea ce priveşte permisul său suspendat, Călin Platon a declarat că a facut „o confuzie de dată”.

Cele două victime au fost rănite grav pe o trecere de pietoni din cartierul Grigorescu, vineri, în jurul orei 18.00. Platon avea permisul de conducere suspendat de şapte zile pentru depăşirea limitei de viteză maximă admisă.

Fostul prefect al Clujului, Călin Platon (50 de ani), a fost implicat vineri seară într-un accident, în urma căruia Ioana Jakab (32 de ani) şi bebeluşul acesteia, de aproximativ trei luni, au fost grav răniţi. Potrivit martorilor, femeia traversa pe o trecere de pietoni de pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, din Cluj-Napoca, trâgând cu spatele căruciorul în care se afla copilul. „Maşina venea dinspre oraş. Femeia a traversat cu spatele, trăgând căruciorul după ea, considerând că dacă e pe trecere, i se va ceda trecerea“, a spus unul din martorii accidentului, o mămică care îşi plimba copilul în apropierea locului în care a avut loc tragedia.

Impact nimicitor

Potrivit acesteia, impactul dintre maşina condusă de fostul prefect al Clujului şi cele două victime a fost unul nimicitor. „Am auzit plânsete iniţial. Femeia nu se putea ridica şi striga «au, copilaşul meu, viaţa mea». O altă mămică îi ţinea bebeluşul în braţe. Din ce am auzit copilaşul a fost aruncat într-un copac. Eu m-am întors cu spatele, ca să nu-mi traumatizez copilaşul“, a mai spus martorul. Bebeluşul a fost operat sâmbătă, în jurul orei 15.00, la Spitalul de Neurochirurgie Cluj-Napoca.  În cursul zilei de ieri, micuţul a decedat.

Avea permisul suspendat

De asemenea, Ioana Jakab a fost internată la Clinica de Ortopedie şi Traumatologie „Alexandru Rădulescu“ cu fractură deschisă la gamba dreaptă şi fracturi multiple la piciorul drept. Potrivit medicului de gardă, femeia urmează să fie operată astăzi. Platon avea permisul suspendat, din cauza depăşirii vitezei legale, iar dovada înlocuitoare, emisă în 5 august cu o valabilitate de 15 zile, era expirată. „Avea dovada expirată şi este cercetat şi pentru conducere pe drumurile publice cu permisul suspendat. Dovada i-a fost eliberată în data de 5 august şi avea valabilitate 15 zile. Permisul de conducere i-a fost suspendat pentru depăşirea vitezei legale“, a declarat Gina Pop, purtătorul de cuvânt la Poliţiei Cluj. Potrivit informaţiilor „Adevărul de Seară“, fostului prefect i-a fost suspendat dreptul de a conduce după ce a a fost prins de poliţişti în timp ce se deplasa cu o viteză de 124 km/oră într-o localitate sibiană.

„Voi plăti în faţa legii şi a lui Dumnezeu”

Platon spune că regretă cele întâmplate şi că va plăti „în faţa legii şi a lui Dumnezeu”. El avea permisul suspendat pentru 90 de zile, iar astăzi a fost audiat la sediul Poliţiei Rutiere şi reţinut pentru 24 de ore. „Regret enorm fapta comisă. Voi răspunde în faţa legii. Am fost orbit de soare“, a declarat Călin Platon la ieşirea din sediul Poliţiei. El este învinuit pentru ucidere din culpă, conducere pe drumurile publice cu permisul suspendat şi vătămare corporală şi riscă o pedeapsă cu închisoarea între 2 şi 7 ani.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite