PORTRET: Călin Vlaic transformă viaţa de noapte a Clujului într-un spectacol de lumini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călin Vlaic
Călin Vlaic

Este director de vânzări la cea mai veche şi de renume societate din Transilvania care se ocupă cu producerea şi instalarea firmelor luminoase. Cu toate că ocupă funcţia de director de vânzări, pentru Călin Vlaic serviciul înseamnă, pe lângă responsabilitate, şi ocazia de a-şi dezvolta şi pune în practică imaginaţia, de care nu duce lipsă.

Cu toate că ocupă funcţia de director de vânzări, pentru Călin Vlaic serviciul înseamnă, pe lângă responsabilitate, şi ocazia de a-şi dezvolta şi pune în practică imaginaţia, de care nu duce lipsă. „Am lucrat în două locuri înainte de a ajunge la Neon Product, dar nu mi-am găsit locul. Aici am ajuns dintr-o întâmplare, în urmă cu 15 ani. A fost, îndrăznesc să spun, şansa vieţii mele. Fac exact ceea ce-mi place“, este de părere bărbatul.

Premiu pentru Dracula

Anul trecut, Călin Vlaic a câştigat, împreună cu echipa de designeri, premiul pentru cel mai bun design luminos extern, în cadrul concursului naţional „Pride in Print“. „Pe lângă multele clădiri importante din Cluj-Napoca pe care ne mândrim că noi le-am luminat, luminarea Castelului Dracula din Pasul Tihuţa a fost o adevărată provocare. Am realizat întreaga firmă exterioară luminoasă din litere de tablă, cu un tub de neon modelat amplasat în spatele acestora“, explică clujeanul.

Directorul – designer

„Nu pot să separ munca pentru care sunt plătit de cea a unui designer. De cele mai multe ori, clienţii se lasă întru totul pe mâna mea, iar asta înseamnă că trebuie să îmi dau cu părerea, să vin cu idei pe care, de regulă, ajung să le pun şi în practică“, arată Călin Vlaic. „Sunt adeptul provocărilor.

Cele mai dificile lucrări sunt cele de mari dimensiuni. Îmi place să mă plimb noaptea prin Cluj şi să văd reclamele noastre luminoase pe clădirile cele mai importante din oraş. Una dintre cele mai dragi lucrări este reclama luminoasă amplasată pe faţada Hotelului Melody, după o caricatură realizată de renumitul grafician Virgil Tomuleţ“, adaugă directorul de vânzări.

Îşi doreşte să iasă la pensie din acest domeniu şi, dacă se poate, de la această firmă. „Contează enorm munca în echipă, iar aici am reuşit să sudăm una cu adevărat profesionistă şi unită. Mai sunt încă multe de făcut în ceea ce priveşte cosmetizarea Clujului, iar eu vreau neapărat să contribui la aceasta, anii următori“, încheie bărbatul.

Ce-i place
Îi sunt dragi oamenii deschişi şi prietenoşi, cu suficient curaj să răzbată în viaţă. Puţinul timp liber de care dispune îl împarte între familie şi pasiunea sa de o viaţă - sportul. „Joc fotbal, înot şi săptămânal merg la sală“, arată clujeanul.

Ce nu-i place
Înainte de toate, detestă superficialitatea. Spune că a ajuns în pragul disperării, din cauza dezorganizării şi haosului care domnesc în România. „Din păcate, toate în ţara asta se fac după ureche. Păcat de România“, conchide Călin Vlaic.

Născut: 24 septembrie 1969, Cluj-Napoca
Studii: Universitatea Tehnică Cluj, secţia Ingineria Sistemelor de Producţie, Management şi Marketing
Familie: Căsătorit, un copil

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite