Cluj: Călătorie muzicală în secolul al XVIII-lea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

60 de muzicieni români şi din străinătate concertează de la 19.00, la Biserica Reformată. Organizatorii promit că evenimentul „Oratorium“ îi va duce pe clujeni înapoi în timp. Participă muzicieni de la Filarmonica pentru Tineri din New York, Filarmonica din Praga, Hong Kong Symphony etc.

Organizatorii promit că spectacolul va recrea lumea muzicală şi spirituală a secolului al XVIII-lea. Evenimentul va încheia proiectul „Oratorium”, care a constat într-un curs de măiestrie pentru cor şi orchestră, în cadrul căruia participanţii au repetat mai multe din lucrările compozitorului Johann Sebastian Bach. Cursul a început duminică, 18 iulie, la Cluj-Napoca.

Printre artiştii implicaţi în acest concert, atât români cât şi străini, îi amintim pe Delta David Gier (dirijor la New York Philharmonic’s Young People’s Concerts şi director muzical la South Dakota Symphony), violonistul ceh David Danel din Filarmonica din Praga, trompetistul David Gauger, fost prim-trompetist la Hong Kong Symphony şi Tulsa Symphony, tenorul Ruben Mureşan şi maestrul de cor Kenneth Tucker.

Unora le place Bach

În cadrul concertului vor fi interpretate lucrări de Johann Sebastian Bach, „Suita a III-a pentru orchestră”, motetele „Fürchte dich nicht”, respectiv “Komm, Jesu, komm!” şi “Magnificat”. Biletele se găsesc la Biserica Reformată unde va avea loc şi concertul, între orele 14.00 şi 18.00. Preţul unui tichet costă 20 de lei.

Proiect de sprijinire a artiştilor

Scopul proiectului „Oratorium“, dezvoltat de Fundaţia Jubilate, este de a reuni artişti din diferite ţări, pentru a crea împreună un eveniment cu totul deosebit care să le pună în valoare măiestria şi care să dea tinerilor muzicieni români mai multă încredere în dezvoltarea lor profesională.
Anul trecut, la prima ediţie a proiectului, o sută de muzicieni români şi din străinătate au participat timp de o săptămână la un curs de măiestrie pentru cor şi orchestră organizat la Cluj. Cursul s-a încheiat cu trei concerte la Cluj-Napoca, Sibiu şi Braşov, prin care artiştii au interpretat împreună oratoriul Creaţiunea de J.F. Haydn.

În acest an, după spectacolul de la Cluj, artiştii vor mai concerta la Timişoara, în 24 iulie şi în Bucureşti, în 25 iulie.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite