Cadouri pentru vânzătorii care nu mai comercializează ţigări minorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei studenţi clujeni au demarat un proiect în cadrul căruia vânzătorii care nu vor mai comercializa ţigări minorilor, precum spune legea, vor primi cadou produse cosmetice.

Radu Vingan, Vlad Chichişan şi Alex Suciu au realizat un proiect, în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din Cluj-Napoca, prin intermediul căruia îi răsplătesc pe vânzătorii care renunţă să mai ofere ţigări minorilor. Ei vor primi cadou produse cosmetice, oferite de un sponsor al tinerilor.

„Încercăm astfel să sensibilizăm vânzătorii să nu mai vândă produse din tutun celor care nu au împlinit 18 ani“, ne-a spus Vlad, în vârstă de 20 de ani.

Tinerii au făcut şi „teste“ practice şi s-au înţeles cu un minor să meargă la un anumit magazin să cumpere ţigări. „În cazul în care i se dă, intervenim şi le explicăm vânzătorilor că nu e legal, le oferim chiar şi un pliant. În cazul în care refuză, îi premiem pe aceştia“, a adăugat studentul.

Conform unui studiu realizat de Centrul pentru Politici şi Servicii de Sănătate (CPSS), 94,4% din populaţia României cunoaşte interdicţia de vânzare a produselor din tutun către minori. Însă legea este încălcată cam în aceleaşi proporţii.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite