Cad bucăţi din clădirea Librăriei Universităţii. Se poate amenda Primăria pe ea însăşi?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Exact în ziua în care 22 de proprietari au fost amendaţi cu 11.000 de lei pentru că nu au luat măsuri de conservare a faţadelor clădirilor monument-istoric din centrul Clujului, mai multe bucăţi de tencuială au căzut din clădirea de pe Universităţii nr. 1, ce aparţine de Primărie.

UPDATE: Nimeni nu va fi sancţionat pentru bucăţile de tencuială desprinse ieri din porţiunea de clădire deţinută de Primărie la adresa Universităţii nr. 1, spune Iulia Maxim, de la Biroul mass-media. Motivul invocat de autorităţi: Primăria, care deţine 5 din cele 20 de apartamente din clădire, a făcut de nenumerate ori apel la ceilalţi proprietari să-şi dea acordul pentru lucrările de revitalizare a faţadei, dar nimeni nu a semnat până acum acordul cadru. Pentru acest motiv, ei chiar au primit amenzi în urma controlului pe careServiciul Control Urbanism şi Disciplină în Costrucţii l-a făcut ieri în zona de protecţie a monumentelor istorice. „Poate incidentul îi va face pe proprietari să-şi dea seama cât de necesare sunt lucrările de refacere a faţadai“, a mai precizat Iulia Maxim.

Bucăţile de tencuială - unele de 10-20 de kg - desprinse din balcoanele redacţiei revistei „Tribuna” şi a sediului Uniunii Scriitorilor, aflate la etajul întâi al clădirii, au căzut pe trotuarul din faţa Librăriei Universităţii, luni, în jurul orei 14.00, din fericire fără să rănească pe nimeni.
Chemaţi de urgenţă, oamenii Primăriei au curăţat rapid trotuarul, asigurându-se şi că din clădire nu vor mai cădea alte bucăţi. „A fost umezeală mai mare zilele astea, de-asta s-au desprins“, a spus unul din membrii echipei de intervenţie. „Primăria a încercat să facă reparaţii la imobilul de pe strada Universităţii nr. 1, dar ceilalţi proprietari n-au fost de acord, aşa că nu s-a făcut nimic“, a declarat pentru „Adevărul de Seară” Iulia Maxim, de la biroul mass-media al Primăriei.

Coincidența a făcut că exact luni poliţiştii comunitari din cadrul Serviciului Control Urbanism şi Disciplină în Construcţii au verificat starea starea faţadelor imobilelor situate în zona de protecţie a monumentelor istorice. Au fost amendaţi 22 de proprietari care n-au luat măsuri de conservare şi reparare a imobilelor şi împrejmuirilor deteriorate, cât şi a sistemelor de colectare şi dirijare a apelor pluvial, valoarea totală a amenzilor fiind de 11.000 de lei.

În comunicatul de presă remis după această acţiune de Primărie scrie negru pe alb că acţiunile de acest gen vor continua în zilele următoare „pentru prevenirea unor accidente, mai ales că riscul de producere al acestora este mai crescut în această perioadă din cauza umezelii“.

Biroul mass-media din cadrul Primăriei va oferi marţi o poziţie oficială în legătură cu sancţiunea pe care Primăria ar trebui să o aplice Primăriei pentru incidentul de luni.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite