Cluj: „Cablişti“ cu diplome de ingineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: „Cablişti“ cu diplome de ingineri
Cluj: „Cablişti“ cu diplome de ingineri

Criza economică şi rata ridicată a şomajului îi obligă pe tineri să se mulţumească cu slujbe de începători, prost plătite. An de an, mii de absolvenţi au de ales între a îngroşa numărul şomerilor sau a profesa în domenii cu care nu au nicio tangenţă.

Visurile absolvenţilor sunt spulberate încă de la primele interviuri, când toţi angajatorii sau firmele de recrutare le condiţionează postul de experienţa în domeniu.
Bihoreanul Mihai Lazăr este inginer şi a absolvit chiar în acest an Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii din Cluj Napoca. A decis să rămână în Cluj, unde şi-a petrecut toată vara căutându-şi un loc de muncă. Treptat, pretenţiile pentru un job foarte bine plătit au scăzut.


De peste o lună, Mihai lucrează la Starnet Media, o firmă de telecomunicaţii. A început cu „munca de jos”, iar lipsa de experienţă nu-l poate propulsa ca şef de echipă sau ca director tehnic. Crede că are un viitor în domeniu şi că odată cu experienţa vor veni şi promovările. În prezent, el este încadrat ca inginer şi încasează un salariu de aproape 900 de lei.
Alexandru Isai este la rândul lui inginer în telecomunicaţii şi a fost coleg de facultate cu Mihai, iar acum se află încă în probe la Starnet Meda. „Sper să fiu angajat, pentru că pare o companie serioasă. Acum sunt şi eu conştient că nu e aşa uşor cum părea, dar am şi colegi mai ghinionişti. Am un coleg de cameră care câştigă 500 de lei plus bonuri de masă şi lucrează la bandă la Nokia. Bagă bateriile în telefon. Un alt coleg este recepţioner la o clădire de birouri”, povesteşte Alexandru.

citeşte cum a ajuns o absolventă de Comunicare să vândă cosmetice

 în Adevărul de mâine

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite