Cluj:Cabaret de Revelion cu artiştii maghiari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aspect de la repetiţiile de ieri pentru spectacolul de astăzi
Aspect de la repetiţiile de ieri pentru spectacolul de astăzi

Teatrul şi Opera maghiare îşi dau mâna după ani de zile, pentru un un spectacol de excepţie. Teatrul şi Opera maghiare din Cluj vor prezenta astăzi un spectacol inedit de cabaret. Evenimentul este prima colaborare de acest gen între cele două instituţii, după ani lungi de „răceală”.

Opera Maghiară din Cluj pregăteşte o premieră în ultima zi a lui 2010. Cabaretul de Revelion din acest an este bazat pe texte scrise special pentru această ocazie și va fi realizat printr-o colaborare a corului, a orchestrei, ansamblului de balet și a mai multor artiști ai Teatrului Maghiar de Stat Cluj.

Prima coproducţie după ani de zile


Spectacolul susţinut de Revelion este, aşadar, o coproducţie a celor două instituţii care împart aceeaşi scenă şi aceeaşi clădire. „Este prima colaborare, o primă încercare de a face o coproducţie, după ani de zile în care relaţia dintre cele două instituţii care împart aceeaşi scenă mare şi aceeaşi clădire a fost practic inexistentă, au fost două direcţii artistice şi estetice diametral opuse şi total diferite şi cred că şi pentru Operă această colaborare cu teatrul va fi benefică din punctul de vedere al calităţii”, a spus Tompa Gabor, directorul Teatrului Maghiar de Stat Cluj.
Potrivit lui Tompa, spectacolul de cabaret va fi unul de divertisment de calitate. „Va fi un spectacol cabaret, pentru sărbători, nu va fi un spectacol căruia îi planificăm o viaţă îndelungată, dar şi acest tip de spectacol este, din când în când, necesar”, a explicat regizorul.

Un „cocktail“ de genuri

Spectacolul va îmbina mai multe genuri: comedia, cabaretul, musicalul și momentele de cuplet, anunţă organizatorii. Potrivit acestora, pe scenă se vor întâlni mai multe lumi.

Narațiunea-cadru este compusă conform regulilor clasice ale unei comedii, iar în interiorul ei se desfăşoară un spectacol cu structura unui cabaret maghiar din secolul trecut. Dirijorul este Szabolcs Kulcsár, iar regizor Emese Szabó.

30 de lei, la lojă

Cabaretul va avea loc astăzi, de la ora 18.00. Durata spectacolului este de aproximativ două ore. Un bilet la lojă sau balcon costă 30 de lei iar unul în sală costă 40 de lei. Producția se va regăsi în programul operei și după Revelion.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite