CLUJ: Tetarom a înregistrat o cifră de afaceri de 2 milioane de euro în 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societatea pe acţiuni TETAROM a înregistrat, pentru anul trecut, o cifră de afaceri de două milioane de euro. Nokia şi Emerson rămân cei mai importanţi clienţi.

Directorul general Viorel Găvrea a anunţat, astăzi, în cadrul celei de-a doua ediţii a seminarului „Infrastructuri de afaceri, de la idee până la recunoaştere internaţională“, că principalii clienţi ai parcului industrial rămân Nokia, care are 4.000 de angajaţi la Cluj, respectiv Emerson cu 1.000 de angajaţi.

„Numai în 2008, Nokia a achitat taxe şi impozite în valoare de 32 de milioane de euro. Acum, compania se extinde şi va produce şi alte echipamente de comunicaţii, decât telefoanele mobile“, a arătat Găvrea. Pentru viitor, directorul TETAROM are în vederea construirea de două noi parcuri industriale, dintre care unul logistic şi unul de energie solară.

Prezent la seminar, Mircea Coşea, preşedintele Fundaţiei pentru Studii de Prognoză şi Strategie Economică, a apreciat dezvoltarea parcurilor industriale, despre care a spus că reprezintă un pol de atracţie pentru companii. „Formează in microclimat economic prin care reuşesc să adune capital, mai bine decât o face România în prezent. Din păcate, aceste parcuri industriale sunt neglijate la nivelul guvernării şi acestea suferă“, a precizat specialistul.

Planurile de dezvoltare ale TETAROM prevăd crearea de două noi parcuri industriale în Feleacu.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite