CLUJ: 210 pui prajiţi într-o singură tigaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O echipă de bucătari condusă de clujeanul Tibi Kiss Budai va încerca, duminică, să doboare recordul mondial în gastronomie în cadrul unei etape a Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber de la Cluj, care va consta în prăjirea a 210 pui într-o singură tigaie, de 15 metri pătraţi.

Radu Zărnescu, coordonatorul competiţiei, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că recordul urmează să fie omologat şi certificat în direct de către reprezentanţii World Records Academy.

"O echipă de 20 de bucătari, condusă de maestrul Tibi Kiss Budai, va încerca, duminică, doborârea recordului mondial la pui prăjiţi. Vom avea 210 pui împărţiţi în patru, adică 840 de porţii, care se vor prăji într-o tavă de 15 metri pătraţi, iar puii vor fi unşi cu trufe. Recordul va fi atestat şi omologat la faţa locului de reprezentanţi ai World Records Academy veniţi din California", a spus Zărnescu, citat de agenţia Mediafax.

Vor fi gata în patru ore

Acesta a adăugat că focul va fi asigurat cu butelii de gaz şi 24 de arzătoare, prăjirea urmând să dureze patru ore.
Potrivit lui Zărnescu, în cadrul concursului vor fi şi echipe de bucătari care vor găti după reţete celebre din istorie, "ce a mâncat Napoleon după bătălia de la Waterloo, sau un meniu antic grecesc". Campionatul este organizat de Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ (ACEEA).

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite